SVI BI U SWIBIR

Triatlon klub SWIBIR s rekordnim brojem natjecatelja na službenoj triatlon utrci u Hrvatskoj

Kad se spomene rekord, u današnje vrijeme odmah se povezuje negativna dnevna statistika u borbi protiv pandemije COVID-19. No ovo je jedan drugačiji „rekord“.  🙂

 

Nakon iznimno uspješnog nastupa na 1. kolu Hrvatske triatlon lige prošlog vikenda u Splitu gdje je Triatlon klub Swibir bio najuspješniji Hrvatski triatlon klub po broju osvojenih medalja, ove subote Swibirowci idu dalje

U subotu 29. 8. 2020. na utrci 2. kola Hrvatske triatlon lige u organizaciji Zagrebačkog triatlonskog saveza TK Swibir nastupit će s najvećim brojem natjecatelja ikada na službenoj triatlon utrci od kada postoji Hrvatski triatlon savez.

TK Swibir će tako u svim disciplinama (akvatlon, super sprint triatlon, sprint triatlon) nastupiti s gotovo 100 članova – od početnika A, početnika B, mlađih kadeta, kadeta, mlađih juniora, juniora, seniora apsolutno pa do natjecatelja po dobnim skupinama. Ova brojka će činiti skoro 50 posto ukupnog broja natjecatelja na samoj utrci.

– Želja nam je kao najuspješnijeg i najmasovnijeg kluba u Hrvatskoj poticati bavljenje sportom što većeg broja ljudi i na taj način čuvati zdravlje svakoga od nas, poručuju iz Swibira.

 

Malo povijesti kluba

Triatlon klub Swibir osnovan je 2003. godine i danas je jedan od najuspješnijih klubova u Hrvatskoj, te je kao takav nositelj kvalitete i kvantitete unutar svog sporta kako u Zagrebu tako i u Hrvatskoj. Sportaši triatlon kluba Swibir su kroz 17 godina postojanja 68 puta  bili individualni apsolutni prvaci Hrvatske (u svim triatlon disciplinama), 3 puta (od 4 održana prvenstva) prvaci u timskom štafetnom triatlonu (olimpijskoj disciplini), 48 puta ekipni prvaci Hrvatske.

Triatlon klub Swibir je u 2019. godini osim kvantitetom (najvećim brojem licenciranih triatlonaca u Hrvatskoj 303 kao i najvećim brojem članova 516) osvojio na prvenstvima Hrvatske ukupno 80 pojedinačnih medalja (od početnika do seniora apsolutno). Osvojio je 18 ekipnih medalja na ekipnim prvenstvima Hrvatske te 9 apsolutnih i 9 ekipnih apsolutnih prvenstva Hrvatske.

– Naša članica Željka Šaban Miličić (koja je ujedno i najtrofejnija Hrvatska triatlonka po osvojenim državnim prvenstvima ukupno 39 (pojedinačnih i ekipnih), te vlasnica ženskog IRONMAN rekorda Hrvatske 09:19) je prvakinja Balkana u Sprint triatlonu, dok su Vinko Vrebac i Borna Katić (u juniorima) vice prvaci Balkana u kros triatlonu. Sonja Škevin je 4. na svjetskoj ljestvici dugog triatlona prema međunarodnoj federaciji (ITU), a ujedno i jedina Hrvatica koja se popela na postolje u Challenge seriji dugog triatlona. Za klub nastupa i naš najbolji IRONMAN pro triatlonac Andrej Vištica koji je jedini Hrvat koji se popeo više puta na postolje u IRONMAN seriji, pričaju o sebi Swibirovci.

Putem reprezentativaca kao što su Matija Krivec, Sonja Škevin (nastup na 1. europskim igrama), Til Ocvirk, Paola Horvat (nastupi na Europskim juniorskim kupovima) kreću i mlade nade kadeti Filip Vilenica, Pablo Benko, Maks Čošić koji trenutno stoje visoko u poretku za reprezentaciju Hrvatske prema Hrvatskom triatlon savezu. U triatlon klubu Swibir smatraju da je svaki član bitan pa tako imaju i 65 članova kluba koji su završili IRONMAN distancu (ukupno zajedno 162 utrke).

Osim samih rezultata natjecatelja Triatlon klub Swibir je i uspješan organizator utrka gdje je u svojoj povijesti organizirao preko 90 utrka od najnižeg ranga, preko državnih prvenstava pa do poznatih međunarodnih utrka kao što su Mljet Half International i Poreč Triatlon. I na kraju, najveće priznanje za svoj  rad od matičnog saveza je to što je Triatlon klub Swibir proglašen od strane Hrvatskog triatlon saveza kao najuspješniji triatlon klub u Hrvatskoj za 2017., 2018. i 2019. godinu (prema kriterijima Hrvatskog triatlon saveza). Kriteriji uključuju bodovanje sportaša individualno i timsko, bodovanje organizacije sportskih natjecanja, bodovanje organizacije kluba, kategorizirani sportaši.

Triatlon klub Swibir zasigurno je jedan od ako ne i najuspješniji klub u povijesti Hrvatskog triatlona, stoga Vas pozivaju da ih posjetite u subotu 29. 8. 2020. na zagrebačkom Jarunu i uživate zajedno s triatloncima. Natjecanja počinju u 10 sati.

 

Nema postova za prikaz