BROJNE NAGRADE NA DRUGOM IZDANJU

GREEN LAKE BH Triathlon Cup – Usudi se sanjati i prijavi se na veliki triatlon Bosne i Hercegovine

Nakon organizacijski vrlo uspješno odrađenog prvog izdanja utrke GREEN LAKE BH Triathlon Cup 2019, organizatori najavljuju i njegovo drugo izdanje za srpanj. Dok je lani natjecanje bilo samo u sprintu, za naredno izdanje najavljen je i supersprint te olimpijska distanca, kao i Aquathlon za najmlađe.

 

Prvi veliki međunarodni triatlon u susjednoj Bosni i Hercegovini, odvija se u mjestu Lisičići u općini Konjic, na obalama Jablaničkog jezera. Negdje u sredini, između Bosne te južnog i sunčanog dijela države – Hercegovine, veliko natjecanje u triatlonu održat će se na vikend 18. i 19. srpnja 2020. godine.

 

Uspjeh prve godine

Prošlogodišnje i prvo izdanje ovog bosansko-hercegovačkog triatlona okupilo je 170 natjecatelja iz devet država svijeta, 500 navijača, volontera i gostiju triatlona. Najbolji u ukupnom poretku u muškoj kategoriji bili su Strahinja Trakić iz Srbije, državni prvak na olimpijskoj distanci, zatim hrvatski državni prvak u Ironman triatlonu Dejan Patrčević te paraolimpijac Lazar Filipović, također iz Srbije. U ženskoj kategoriji briljirala je Maja Bonačić iz Hrvatske, pratila ju je Crnogorka Jelena Tomašević, a na trećem mjestu bila je još jedna Swibirka, Matea Vojinović s Korčule.

Trenutni rekord staze na drugom izdanju neće biti teško srušiti, budući da su organizatori stazu prilagodili te, uvođenjem kruženja na biciklističkoj stazi, osigurali lakšu, pregledniju i atraktivniju stazu kako za natjecatelje, tako i za gledatelje.

 

Nove discipline i novi pokret

Za razliku od prošle, kada su natjecatelji na izbor imali samo sprint distancu, ove godine prijave su otvorene i za supersprint, sprint i olimpijsku distancu, ali i aquathlon za najmlađe.

Za grupne prijave osiguran je popust od 10 posto na cijenu, a za skupine koje od prijavljenog broja imaju najmanje pola žena, popust je 20 posto. Ovim posebnim popustom, organizator provodi svojevrsnu kampanju, kojom se radi na osnaživanju žena odnosno povećanju njihovog udjela u ovom prvenstveno “muškom“ sportu. Pod motom #DARETODREAM, mnoge žene prošle godine odradile su svoj prvi triatlon, a mnoge prošlogodišnje volonterke svih generacija ove godine su natjecateljice.

Za subotu, 18. srpnja iz organizacije najavljuju druženje za cijelu obitelj, natjecanja za djecu kroz poligon i utrke, te brifing i pasta party za natjecatelje u hotelu Garden u Konjicu, koji nudi i poseban popust za sudionike ovog triatlona. Nedjelja je dan rezerviran za glavni događaj.

 

Više i bolje obećanje je organizatora

– Sjajno prvo izdanje obavezuje nas da u drugom odemo korak dalje, pružimo više sadržaja i za triatlonce i za publiku. Tako da, 2020. planiramo napraviti još bolji i kvalitetniji događaj, kojem ćemo se svi zajedno radovati i nestrpljivo ga iščekivati. Zato smo ove godine u organizacijskom timu okupili 30 osoba, uveli nove discipline i osmislili nove sadržaje, pa vas pozivamo da nam se pridružite i da zajedno napravimo još jedan događaj za pamćenje –  poruka je direktorice ovog triatlona, maratonke i triatlonke Nudžejme Softić.

Osigurane su nagrade za prva tri mjesta ukupnog poretka u muškoj i ženskoj konkurenciji, u sve tri triatlonske discipline, te za prva tri mjesta koja osvoje natjecatelji i natjecateljice iz Bosne i Hercegovine. Oni se izuzimaju iz poretka po kategorijama u muškoj i ženskoj konkurenciji koji će dobiti diplome. Nagradu će i ove godine dobiti najstariji, najmlađi te posljednji natjecatelj i natjecateljica u sve tri discipline.

Prijave za sve triatlonske utrke, kao i njihovo plaćanje, obavljaju se isključivo preko službene stranice, a otvorene su do 30. lipnja. Nakon toga, postoji mogućnost kasne prijave na mjestu preuzimanja startnih paketa, dan prije samog natjecanja.

Za više informacija pratite FB stranicu Green Lake Triathlon Cup 2020, gdje će biti podijeljene sve nove informacije, uz hashtag #DARETODREAM, kao i vrijedne nagradne igre za pratitelje.

Instagram: @greenlaketriathlon
Twitter: @BHTriathlon

PR

- Marketing -

Nema postova za prikaz