PRIJAVI SE I TI!

Prvi Osječko-baranjski Ferivi triatlon – utrka za Kup Hrvatske, ali i zabava za rekreativce

Triatlon klub Tri-Tim iz Osijeka ljubiteljima triatlona podarit će novorođenu utrku na tim prostorima – prvi Osječko-baranjski Ferivi triatlon. U ovim novim vodama mogu “zaplivati“ i rekreativci i strani državljani, dok licencirani sportaši ulaze u poredak Kupa Hrvatske HTS-a u sprint triatlonu te mini akvatlonu.

 

Događaj će se održati u subotu 17. kolovoza u osječkom Bilju odnosno na Biljskom jezeru. Start za akvatlonce predviđen je za 10 sati te 10.20, dok u 11:30 sati startaju muškarci i štafete na sprint triatlonu, a pet minuta kasnije i žene.

Akvatlon će sadržavati dvije kategorije – početnici A koji će se nadmetati u 50 metara plivanja i 500 metara trčanja, te početnici B koji će plivati 100 metara, a trčati jedan kilometar.

Sprint triatlon uključivat će 500 metara plivanja, 13.5 kilometara bicikliranja te 3.3 kilometra trčanja. Utrka sprint triatlona hrvatski je kup za licencirane triatlonce u kategorijama apsolutna i U19, a pored njih, pravo nastupa na utrci imaju sudionici štafeta, strani državljani i rekreativci koji ne ulaze u poredak kupa i prvenstva Hrvatske.

Štafeta je predviđena je za sve sudionike, a čini ju tročlana ekipa od 15 godina na više, izuzev plivačkog segmenta, gdje je dozvoljen nastup i onima s navršenih 12 godina. U štafeti jedan sudionik pliva, drugi vozi bicikl i treći trči. Vremenski limit sprint triatlona za oba spola i štafete je 1:45 sat od starta utrke.

Prijave su provode do srijede, 14. kolovoza putem linka, dok na dan natjecanja one nisu moguće. Limit za prijavu je 150 sudionika.

Prvo troje natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji utrke sprint triatlona dobiva pehar, dok najboljih troje po dobnim i spolnim kategorijama u ostalim utrkama dobivaju medalje te nagrade sponzora.

Raspis-triatlon-Osijek

Organizator: Triatlon Klub Tri-Tim Osijek
Email: triatlon.tritim.osijek@gmail.com
Web: https://www.facebook.com/TriatlonklubTriTim/
Prijave: http://www.racesmanager.com/Events/Details/33

Piše: Martina Maloča

Nema postova za prikaz