KROZ PUSTINJU NA +39

[FOTO] Ares Buršić na RAAM-u – drugi dan

Od našeg dopisnika, Roberta Setnika, primili smo drugi kratki izvještaj s Race Across America na kojoj po prvi put nastupa jedan ultra biciklist iz Hrvatske, Ares Buršić.

Nakon jučerašnjeg vrućeg dana za natjecatelje, uslIjedila je isto tako vruća noć. Nakon starta Ares je napustio zapadnu obalu s vjetrom u leđa. Temperatura se zadržavala na nešto više od 30 stupnjeva u brdima, ali se predvečer nakon spuštanja u pustinju povećavala, da bi kulminirala u 19:30 h s 39 stupnjeva Celzijusa!

Na tom dijelu nalazi se i najniža vizinska točka na RAAM-u -187 stopa (-56 mnm). Obavezno se moramo javljati organizatorima na vremenskim stanicama (Time Station – TS). Prva vremenska stanica bila je u bila u brdima, a druga u pustinji iz koje ruta izlazi prateći pješčane dine uz dolinu rijeke Colorado.

Zbog grubljeg terena, tu smo imali bušenje zadnje gume. TS3 nalazila se u gradiću Blyte, gdje je Ares samo nadopunio zalihe u džepovima i pojurio dalje. Između TS3 i TS4 napuštamo Kaliforniju i ulazimo u indijanski teritorij u Arizonu, koju obilježavaju kaktusi i duuuuge ravne i blago valovite ceste. TS5 i TS6 obiluju dugotrajnim usponima koji nas izdižu iz pustinje južne Arizone, a završavaju na prijevoju Yarnell. Aresa trenutno očekujemo na TS7 u gradu Prescottu.

Ares je do sada prevozio 445 milja, a očekuju ga još samo 2.574 milje. No, prave stvari tek dolaze.

 

 

Autor: Roberto Setnik

Nema postova za prikaz