U HLADU MARJANSKE ŠUME

FOTO Održan 14. Marjanski đir – PH u olimpijskom triatlonu

Na plaži Bene podno Marjana u Splitu, u subotu je održana tradicionalna triatlonska fešta – 14. Marjanski đir, koja se ove godine održavala u tri discipline. Ona najvažnija, olimpijski triatlon, bila je prvenstvo Hrvatske, a uz nju moglo se natjecati i u supersprint triatlonu i aquatlonu za djecu.

Dan je obilježilo mirno vrijeme, a vrućinu je tek djelomično ublažavala borova šuma Marjana. Start glavne utrke u 13 sati značio je paklene uvjete svim natjecateljima i natjecateljima. No, kako se obično kaže, za sve su uvjeti bili isti.

U elitnoj disciplini olimpijskog triatlona dobili smo pobjednike – strance. U muškoj je konkurenciji najbrži bio Mađar David Ruzsas, a u ženskoj konkurenciji slovenska olimpijka Matea Šimic. Na drugo i treće mjesto u muškoj konkurenciji plasirali su se Matija Meden (SLO Trišport) i naš Matija Krivec (TK Swibir) koji je ovim rezultatom postao i prvak Hrvatske u olimpijskom triatlonu. Ovo mu je četvrta titula državnog prvaka ove godine. Kod žena na drugom i trećem mjestu utrku su završile Daria Pletikapa (TK zrinski Novatec), ujedno i državna prvakinja, i Zsofia Forro iz Mađarske.

Na aquatlonu je nastupilo 31 natjecatelj i natjecateljica, a na supersprint triatlonu njih 65.

Uspješan, rutiniran organizator ove utrke bio je Triatlon klub Split.

Ova je sportska manifestacija imala i karakter memorijalne utrke, u spomen na tragično preminulog triatlonca Ivicu Radeljića-

Rezultati.

 


 


Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz