10.06.2014. Ocean Side USA

[FOTO] Počeo RAAM – Hrvatska prvi put sa svojim predstavnikom

Race Across Amerika svoje je prvo izdanje imala 1982. godine kada su četvorica biciklista krenuli s naumom da prevezu dionicu od zapadne obale, od Los Angelesa do zapadne obale i Empire State Buildinga u New Yorku, ukupno oko 5.000 km.

Već te prve godine utrka je privukla veliku pažnju američke jasnosti, ponajviše zbog toga jer ju je pratio prijenos nacionalne televizije. 1992. godine vozači su počeli voziti u pratnji timova, a kasnije omogućavanje “štafeta”, učinilo je ovu epsku utrku dostupnu svakom malo ozbiljnijem biciklistu. Ovogodišnje izdanje je 33 u povijesti ove utrke.

Utrka je imala mnoge nevjerojatne trenutke, pobjede u “foto-finišu”, mnoga odustajanja od iscrpljenosti i nespavanja… Zauvijek je u njezinu povijest upisan Jure Robič, slovenski ultra-biciklist koji je na RAAM-u pobijedio čak pet puta!

Već dosta dugo najavljuje se i prvi hrvatski predstavnik, ali zbog velikih troškova do sada to nitko nije ostvario. Ares Buršić već je prošle godine trebao nastupiti, ali morao je čekati do – jučer.

Evo što nam javlja Roberto Setnik, koji će nas iz dana u dan izvještavati o Aresovom napretku:

– Danas točno u podne na samoj obali u Ocean sideu ceremonijom je obilježen start utrke Race Across West i Race Across America. Prvo su startali natjecatelji na utrci RAW, koja je osjetno kraća od RAAM-a, ali nama je zanimljiva zbog nastupa slovenskog ultrabicikliste

Marka Baloha koji je jedan od favorita. Na RAAM-u se starta kronometarski, jedan po jedan. Ares je startao u 13:08 po pacifičkom vremenu.

Puno sreće Aresu i njegovom timu!

 

Live praćenje natjecatelja

 

 

Autor: 3sporta / Roberto Setnik

Nema postova za prikaz