JOŠ MALO PA POLA PUTA

[FOTO] RAAM, 5. dan – Ares vozi sa smješkom!

Iz dana u dan pratimo Aresa Buršića, prvog ultra biciklistu iz Hrvatske koji nastupa na Race Accross America, jednoj od najtežih biciklističkih utrka na svijetu. Za 3sporta piše s lica mjesta Roberto Setnik.

Prespavali smo par sati u indijanskom motelu Riverside Inn. “Jeftini” smještaj bio je jako sličan nastambi u kojoj su skončali Butch Cassidy i Sundance Kid, jedino što je nedostajala pucnjava. Ares se odmorio i izgleda puno bolje. Trasa je još uvijek brdovita. Vodi kroz prijevoj La Veta Pass, do gradića Trinidad na TS20.

Krajolik se mijenja u brežuljkaste pašnjake. Dosta je vruće tokom dana, ali Ares danas nema nekih većih problema. Uživa u vožnji, to se vidi na njemu. Poslijepodne bilježimo još jedno bušenje zadnje gume i sitne tehničke probleme s aerobarovima.

Predvečer dolazimo u područje tornada, na granicu s Kanzasom. Prolazimo kroz područje Commanche indijanaca s vjetrom u leđa. Odjednom jak vjetar olujni oblaci i kiša. Za sada ništa što bi omelo plan! Na TS20 u Ulyssesu nas čekaju sobe za planirano četiri satno spavanje. Čini se da se Ares priviknuo na napore, budući da je ovaj dan odradio majstorski i sa smješkom.

 

 

 

 

Autor: Roberto Setnik

Nema postova za prikaz