1.510 MILJA IZA NJEGA

[FOTO] RAAM 6. dan – Ares prešao preko polovice staze!

Roberto Setnik ponovno je poslao kratki tekst i izvrsne fotografije koje ocrtavaju 6. dan Race Accross America i nastup Aresa Buršića.

Spavamo u odličnom motelu koje izabrao Darko. Čovjek u sebi ima pregovaračku crtu, tako da dobijamo odličan smještaj s brzim internetom za malo novca. Spavanje! Budimo Aresa. Brzo dolazi k sebi. Jede peciva s maslacem i medom i šali se na svoj račun, što je dobar znak.

Dan započinje ravnicama Kansasa. Polja žitarica i govedarske farme jedina su slika ovog krajolika. Prostranstva su nepregledna! Možete li zamisliti kako je Aresu kad s lijeve strane ceste vidi farmu, a s desne polje žita, pa onda vozi 150 milja i onda s lijeve strane ceste vidi farmu a s desne polje žita…

Prolaze TS 24 Montezuma i TS25 Greensburg. Dosadan dan za nas i za Aresa osim jedne svijetle točke – u Road Booku posebno je označena jedna milja (1.510 mi) koja označava da prolazimo polovicu trase RAAM-a. Ovo još više diže Aresa i s voljom vozi cijelo poslijepodne i navečer.

Uz cestu na kraju dana počele su se pojavljivati crpke za naftu, što se jako osjeti u zraku, koji ima miris po nafti i gumi. Bljak. Cijela ekipa ima PTSP od američkih okusa i mirisa.

Aresa se to nimalo ne tiče, on vozi po svom! Imao je samo jedno kratko dvadesetminutno spavanje tokom današnjeg vrućeg poslijepodneva.

Od mehaničkih kvarova bilježimo jednu puknutu žbicu na zadnjem kotaču. Kasno u noći dolazimo do TS28 Eldorado gdje nam je druga ekipa osigurala kratki smještaj u motelu Sunset Inn.

 

Aresov napredak možete pratiti preko ove stranice na kojoj se vidi točna lokacija gdje se trenutno nalazi.

 

 

 

Autor: Roberto Setnik

Nema postova za prikaz