POČELI PROBLEMI SA SNOM

[FOTO] Race Accross America – treći dan

Ares Buršić, naš prvi predstavnik na prestižnoj utrci preko Amerike, RAAM dobro napreduje iz dana u dan. Izvještaj s terena opet smo primili iz njegovog tima, od Roberta Setnika.

Treći dan za Aresa je započeo najvećom nagradom na RAAM-u – snom. Nakon 36 sati neprekidne vožnje odlučio se za 3 sata sna. Motel u Cottonwoodu uz TS8 (Time Station 8) činio se kao logičan izbor.

Nakon toga jedna ekipa (Josip, Bojan, Ino) ostaje na zasluženom odmoru, dok druga (Ervin, Darko i ja) kreće s Aresom na uspon preko prijevoja od 7.014 stopa (2.137 m) .Od početka počinju Aresovi problemi s održavanjem budnosti, tako da ubrzo radimo 20 minutni “power sleep”, a na polovici prijevoja još jednom spava kraj ceste ne silazeći s bicikla, već pridržavamo i njega i bicikl.

Flagstaff na TS9 je područje visoke pustinje koje se sastoji samo od stijena i pijeska. Nakon toga slijedi spust, gdje ga ponovno čekaju duge ceste vruće Arizone. Trasa noćas malim dijelom prolazi kroz državu Utah, a ujutro ga očekujemo na TS14 – Cortez u Coloradu.

Aresov napredak možete pratiti preko ove stranice na kojoj se vidi točna lokacija gdje se trenutno nalazi.

 

Autor: Roberto Setnik

Nema postova za prikaz