ELITNA UTRKA ZA KRAJ

FOTO Završena nacionalna cestovna prvenstva u biciklizmu

Biciklističko društvo Sloga Varaždin proteklog je vikenda bilo domaćin Nacionalnih prvenstava u cestovnim disciplinama.

Počevši s petkom kada je vožen kronometar, natjecanja su nastavljena u subotu kada su cestovno prvenstvo imali žene, juniori, kadeti i početnici, a sve je završilo jučer kada su svoje nacionalno prvenstvo vozili seniori (Elite) i veterani.

Ova zadnja utrka održana je na brdovitom dijelu županije oko Lepoglave, a organizator kao da se trudio izabrati najstrmije uspone i spustove u okolici. Veterani su vozili 3 kruga (62.4 km), a seniori dvostruko dužu stazu.

Na startu elitne utrke našlo se 23 biciklista, a ciljem je prošlo njih deset manje. Vrlo vruć dan i teška staza za neke je očito bilo previše. Nakon 3 sata 17 minuta i 40 sekundi prvi je ciljem prošao Vladimir Miholjević (Acqua Sapone), s četiri sekunde zaostatka drugi je bio Kristijan Đurasek (KK Adria Mobil), dok je treći ciljem prošao Robert Kišerlovski (PRO Team Astana) šest sekundi iza pobjednika. Naš drugi olimpijac Radoslav Rogina (uz Kišerlovskog) ciljem je prošao četvrti. Ovo je druga pobjeda Miholjevića u tri dana, nakon osvojenog nacionalnog prvenstva na kronometar.

REZULTATI

 

 


 


Autor: 3sporta / foto: Zvonimir Mikašek

Nema postova za prikaz