3. ČAKOVEČKA KROS LIGA "GLOBETKA 2014"

Globetka kreće u novu sezonu

Kros liga Globetka, koja će se u 2014. godini održati treću sezonu zaredom, započinje u subotu 25. 1. 2014. u 14 sati, kada je na rasporedu prvo od ukupno osam kola. Liga će kao i u 2013. imati isti broj kola i bit će raspoređena u sličnim razmacima kroz cijelu godinu.

Osim prvog i zadnjeg kola, koja će se održati subotom, od 2. do 7. kola trčat će se utorkom u popodnevnim satima. Za razliku od 2013. godine, natjecatelji će se moći natjecati na dvije duljine staze: na stazi od 7.8 km te na kraćoj od 3.6 km. Povećan je i broj kategorija za podjelu nagrada pa će se poredak, osim postojećih, bodovati i za juniorsku kategoriju, dok će seniorska biti podijeljena u dva dijela: za one starosti od 20 – 29 godina te starije od 30 – 39 godina.

Startnina za sudjelovanje u ligi ostaje 50 kn, bez obzira na broj sudjelovanja, a uplaćuje se prilikom prvog nastupa. Svi sudionici po završetku lige dobivaju na poklon majicu, a najboljima će biti podijeljene medalje po kategorijama te pokali za ukupan poredak.

Organizator lige Atletski klub Međimurje u suradnji s pokroviteljem Gradom Čakovcem poziva sve zainteresirane građane, sportaše i rekreativce da se uključe u ligu koja će im omogućiti kontinuirano trčanje u prirodi, na izmjerenoj i obilježenoj stazi, s preciznim mjerenjem vremena i vođenjem poretka za svako kolo. AK Međimurje stoji na raspolaganju svima koji se dodatno žele informirati o samoj stazi, a oni koji se za ligu žele pripremati kontinuirano prema posebnom trkačkom programu, mogu se javiti na službenu e-mail adresu kluba:akm@ck.t-com.hr ili br. mobitela 098/921-1479. 

Autor: Mario Dobša

Nema postova za prikaz