TRIATLON U SRCU SLAVONIJE

I ove godine Amaterski triatlon na Boroviku

Potaknuti izvrsnim odazivom natjecatelja i gledatelja na prvom amaterskom triatlonu, Planinarsko društvo “Đakovo” i ove godine održava Amaterski Triatlon Borovik 2015.

S obzirom da u Đakovu nema klubova (udruga) osim PD Đakovo koja se bave ovakvim načinom kretanja po prirodi, a znamo iz kontakata sa ljudima da se puno mladih bavi trekingom, vožnjom bicikala po šumi, trčanjem u prirodi i plivanjem, ovim amaterskim natjecanjem pokušavamo privući takve ljude na zajedničko kretanje u prirodi i druženje. Nadamo se privući što više mladih natjecatelja te potaknuti osnivanje još koje udruge ili kluba koji će propagirati kretanje u prirodi.

Prošlogodišnje natjecanje privuklo je osamdeset i tri natjecatelja i stotinjak gledatelja što je, uvjetovano lošim vremenom zadovoljilo i organizatora i sponzore. Natjecatelji i natjecateljice su bili iz cijele Slavonije – Đakovo, Osijek, Našice, Belišće, Valpovo, Požega, Slavonski Brod… U volonterskom radu oko osiguranja i organizacije uključio se veći broj članova Planinarskog društva, Izviđačkog odreda i Udruge mladih iz Đakova.

Recenziju triatlona Borovik 2014 prenijeli su svi relevantni internetski portali koji se bave sportom, Glas Slavonije, Našički list i sve lokalne radio postaje. Kao kuriozitet navodimo da je pobjednik bio Josip Jurić iz Požege, a kao šesti u ukupnom poretku gradonačelnik Našica, Krešimir Žagar. U ženskoj konkurenciji pobjednica je bila Đakovčanka Sonja Sabo.

Ove godine očekujemo stotinjak natjecatelja iz cijele Slavonije, a dio upita dobivamo i iz ostalih dijelova Hrvatske. Kao aktivne sudionike ovog događaja, također očekujemo veći broj navijača, rodbine i prijatelja. Napominjemo da je natjecanje amaterskog karaktera, svatko je pozvan testirati svoje granice i završiti utrku. Vremenski limit nije zadan, važno je sudjelovati i u dobrom raspoloženju završiti utrku.

Da bismo još više obavijestili i potaknuli mlade za ovakvu vrstu aktivnosti, ovogodišnje natjecanje je ušlo u službeni program 49. Đakovačkih vezova.

Planinarsko društvo Đakovo dana 27.06.2015. na području jezera Borovik organizira natjecanje u triatlonu koje se sastoji iz 3 discipline: plivanje, biciklizam i trčanje.

Dužina dionice za plivanje je oko 400 m (na 200 m od obale je plutača oko koje se pliva a zatim vraća na obalu gdje se uzimaju bicikli), kružna brdsko-biciklistička staza je dužine 21 km, a dionica trčanja iznosi 5 km. Start, sve izmjene disciplina i cilj su na istom mjestu, na području ispod kampa (između ceste i jezera) na Boroviku.

Za sigurnost natjecatelja zadužena je HGSS stanica Osijek.

Nakon samog natjecanja organizirana je dodjela priznanja, ručak i cjelodnevno druženje za sve natjecatelje, gledatelje i sudionike ovog događaja.

 

PROPOZICIJE

MJESTO ODRŽAVANJA UTRKE : Jezero Borovik
DATUM ODRŽAVANJA UTRKE : 27.06.2015.
ORGANIZATOR UTRKE: Planinarsko Društvo Đakovo

SATNICA UTRKE:
9:00 – 10:00 – dolazak, prijave i podizanje startnih brojeva
10:30 – start utrke
14:30 – predviđeni završetak utrke
15:00 –proglašenje pobjednika i podjela nagrada

KATEGORIJE : muški, žene
Natjecatelji moraju biti stariji od 16 godina

OPIS UTRKE:
– plivanje 400 m
– MTB bicikl 21 km
– trčanje 5 km

NAGRADE: medalje za prva tri mjesta u svakoj kategoriji

STARTNINA I KOTIZACIJA – iznosi 50,00kn za pojedinog natjecatelja, uključuje bon za hranu i jedno piće, te majicu s logom triatlonske utrke Borovik 2015. Uplata najkasnije do 20.06.2015.

PODACI ZA UPLATU:
na sastancima PD-a četvrtkom 20:00- 22:00, V.Nazora 1
Planinarsko društvo Đakovo
Adresa: V. Nazora 1
OIB: 74270108307

Uplatom kotizacije na račun:
Uplata: Kotizacija za Triatlon Borovik 2015.
Žiro račun (IBAN): HR9323400091110111466
Opis plaćanja: Ime i prezime natjecatelja

Prijava postaje važeća uplatom startnine
kopiju uplatnice obavezno dostaviti na mail: triatlon.borovik@gmail.com                                      

Kontakt:
Za Organizacijski odbor Amaterski Triatlon Borovik 2015:
Planinarsko društvo Đakovo
V. Nazora 1, Đakovo
Predsjednik Gordan Jurković
Mob: 095-536-51-86
E-mail: triatlon.borovik@gmail.com
Stranica: https://www.facebook.com/pages/Amaterski-Triatlon-Borovik-2014/218584395018835

 

 

Autor: PD Đakovo

Nema postova za prikaz