ZADNJI U SEZONI

Jubilarni 5. Adria Advent Maraton održat će se u studenom

Jubilarni 5. Adria Advent Maraton koji se održava u nedjelju 29.11. u Crikvenici, jedini je međunarodni trkački maraton i polumaraton u Europi koji se trči neposredno uz morsku obalu. Omiljen je među trkačima i očekuje se da će ove godine sudjelovati još veći broj natjecatelja, a organizatori pozivaju sve zaljubljenike u trčanje da se uključe s prijavama do petka 27. 11. 15.

Maraton, koji se već tradicionalno trči na crikveničkoj rivijeri, održava se u organizaciji hotelske kuće Jadran d.d. iz Crikvenice i suorganizaciji Grada Crikvenice. Kao i prijašnjih godina, start i cilj maratona su u samom centru Crikvenice, a dvostruka kružna ruta maratona pruža se duž jadranske obale te prolazi kroz Crikvenicu, Dramalj i Selce te dijelom kroz Općinu Vinodolsku što pruža jedinsten osjećaj trčanja uz morsku obalu. Uz maratonsku utrku održat će se i polumaraton (21 km) te utrka građana na 5 km.

Adria Advent Maraton organizira se od 2011. godine, od kada broj trkača stalno raste. Već je prve godine u maratonu sudjelovalo 364 trkača iz 6 zemalja, 2012. godine maraton je trčalo 548 trkača iz 9 zemalja, a 2013. godine sudjelovalo je 719 trkača iz 17 zemalja. Prošle godine crikvenički maraton zabilježio je preko tisuću sudionika iz ukupno dvadesetak zemalja, dok se ove godine očekuje da se ta brojka dodatno poveća.

Troje najbolje plasiranih trkača u maratonu i polumaratonu očekuju i novčane nagrade, a svi sudionici koji završe utrku dobivaju majicu, medalju i certifikat o sudjelovanju. One koji nisu spremni sudjelovati u utrci očekuje dobar provod uz samu stazu trke te se i ove godine očekuje velik broj posjetitelja s cijelog Kvarnera koji će bodriti svoje favorite.

Uz odličnu utrku, za sudionike se svake godine večer uoči utrke organizira pasta party, a po završetku utrke i topli obrok, što trkači posebno vole i cijene. Isto tako, organizacija Adria Advent Maratona svake godine animira širu društvenu scenu Crikvenice i šire okolice pa su tako i ove godine svoju podršku potvrdile brojne udruge građana. Osim sudjelovanja i praćenja utrke, svi posjetitelji Crikvenice moći će uživati i u programu Advent u Crikvenici, u organizaciji Grada, uz razne aktivnosti.

Start maratona: 29. 11. 2015. u 10 sati ispred hotela International
Start polumaratona: 10,30 sati ispred hotela International
Start utrke građana: 11 sati ispred hotela International
Limit maratonske utrke: 5 sati

Startnina:
maraton i polumaraton:
25 EURA / 190 kn (152 kn + PDV)
utrka građana:
12 EURA / 90 kn – (72 kn + PDV)
Nema kaucije za čip i on se nalazi na startnom broju te ga sudionici mogu zadržati.

Više informacija o utrci

 

Autor: Promo

- Marketing -

Nema postova za prikaz