GLOBETKA I NOW WE MOVE ZAJEDNO

Kros liga Globetka – 7. kolo & NOW we move

7. kolo Kros lige Globetka koje će se održati u utorak 30.9. s početkom u 17 sati, dodatno će biti “pojačano” akcijom NOW we move koja se održava od 29.9.- 5.10. diljem cijele Europe.

Akcija kojom se želi potaknuti što veći broj neaktivnih građana svih dobnih uzrasta na kretanje, ima za cilj do 2020 godine animirati 100 milijuna Europljana na kontinuirano gibanja radi prevencije od zdravstvenih tegoba koje prijete modernom čovječanstvu. 

Suradnja Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i  Atletskog kluba Međimurje koji treću godinu organizira redovito trčanje u Globetki, prošle godine u Move week-u 2013  podigla je broj trkača na više od stotinu. Ove godine samo do 6. kola prosjek lige je 106 trkača pa bi ovog utorka od 17 sati Globetkom mogao potrčati rekordan broj građana. 
 
Tijekom cijelog tjedna kada traje Move week, samo u Međimurju će se održati čak 48 sportsko rekreativnih događaja, po čemu će Međimurska županija biti najistaknutija u Hrvatskoj. Veliki Angažman djelatnika Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije doprinio je ovako značajnom broju raznovrsnih manifestacija a svi događaji mogu se pogledati na sljedećem linku:http://croatia.moveweek.eu/filter_cities/5/%C4%8Cakovec
 
U tjednu kretanja, osim trčanja u Globetki AK Međimurje će zajedno s društvom “Naša djeca” po prvi puta organizirati i Kros za polaznike vrtića. koji će se održati u subotu 4. listopada u jezeru kraj Starog Grada. Početak ovog događaja je u 10,30 sati.

Autor: Mario Dobša

Nema postova za prikaz