KREĆEMO SE, KREĆEMO

Kros liga Globetka i Now we move – zajedno

Ovogodišnje pretposljednje 7. kolo kros lige Globetka, održati će se u utorak 8. listopada s početkom u 17 sati. Ovo kolo Globetke jedno je od trinaest sličnih događanja u Međimurju, koje će u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije biti dio Europskog tjedna kretanja od 7.-13. listopada, a cilj mu je ovakvim promocijama do 2020.godine “pokrenuti” još 100 miljuna djece i odraslih koji nažalost nemaju redovitu tjelesnu aktivnost.

Ovaj hvalevrijedan projekt prepoznali su i aktvisti AK Međimurje koji organiziraju trkačku ligu u Globetki pa će zajedno s Zavodom za javno zdravstvo Čakovec, u utorak pokušati u prekrasan ambijent čakovečkog parka Globetka privući što veći broj sudionika koji mogu trčanjem ili hodanjem proći jednu od dviju staza: dulju od 7,8 km ili kraću od 3,6 km

Okupljanje sudionika kao i uvijek odvija se na pomoćnom nogometnom terenu stadiona SRC Mladost u Čakovcu, a zajednički odlazak na start preko pješačkog prijelaza u ulici Globetka,  5 minuta prije početka utrke. 

 
Napomena: Svima onima koji do sada nisu sudjelovali u organiziranom trčanju Globetkom organizator nudi sudjelovanje u sklopu službenog dijela lige s nešto nižom kotizacijom, koja iznosi 20 kn, dok svi oni koji žele biti samo dio projekta Now we move ne trebaju plaćati kotizaciju. 

– više o samom projektu pogledajte ovdje
– trasu 7,8 i 3,6 km pogledajte ovdje

Autor: Mario Dobša

Nema postova za prikaz