PROLJEĆE TRČANJA U DUBROVNIKU

Lisa Nemec – Dođite na Dubrovački polumaraton!

Naša najbolja maratonka Lisa Nemec pred odlaskom je u USA, gdje će trčati na jednom od najvećih svjetskih maratona, onom u Bostonu. A nakon povratka iz Amerike, pridružit će se trkačicama i trkačima na prvom izdanju Dubrovačkog međunarodnog polumaratona. Prije odlaska zamolili smo Lisu za kratki intervju.

3sporta: Svima koji te pratimo izgleda da ti je sezona dobro počela. Kakva ti je forma?

Lisa Nemec: U dobroj sam formi! Tijekom zime bila sam na pripremama u Portugalu i mogu reći da sam tamo radila najbolje treninge do sada. Kad sam se vratila s priprema trčala sam tri “trening utrke” u Hrvatskoj. To su bile Holjevka 10 km, PH u krosu i 3000 m na Zimskom PH u kružnom trčanju. 28. ožujka trčala sam i Prague polumaraton kao svojevrsnu provjeru za Boston marathon. 

3sporta: Znači, vrhunac proljetnog dijela sezone dolazi uskoro.

Lisa Nemec: Da, trčat ću Boston Marathon 20. travnja 2015. Start utrke je u 9:32 h (15:32 po našem vremenu). Uzbuđena sam jer će biti jaka konkurencija. Mislim da će mi ovo biti dobra prilika za uvježbavanje taktike, jer slično će biti u Riu na Olimpijskim igrama. Teško je reći koje vrijeme utrke očekujem, jer staza u Bostonu je dosta nizbrdo pa je nezahvalno unaprijed procjenjivati kako će tijelo reagirati na takvu stazu nakon 30. kilometra. Zato će na ovoj utrci naglasak biti više na plasman i taktiku nego na vrijeme. Konkurencija je tako dobra, da mislim ako uspijem trčati pametno i ostvarim dobar plasman, da će to donijeti i dobro vrijeme.

3sporta: Kada se vratiš iz Amerike, posjetit ćeš i podržati prvo izdanje Dubrovačkog međunarodnog polumaratona.

Lisa Nemec: Da, organizator me pozvao na Dubrovački međunarodni polumaraton. Tada ću biti na odmoru i vjerojatno izvan forme, ali bit ću s trkačicama i trkačima kao promotorica utrke. Dubrovnik je jako lijepo mjesto i mislim da će biti divno trčati po Dubrovniku. A osim polumaratona, održava se i utrka 2K po zidinama što će biti jako zanimljivo – gotovo nitko tamo još nije trčao!

Pozivam vas sve da dođete u Dubrovnik 10. svibnja 2015. na Dubrovački polumaraton! Vidimo se tamo!

DETALJI OKO PRIJAVE, CIJENE STARTNINE, POPUSTI… (kliknite na “OPIS”)

PRIJAVE

Službena web stranica utrke na hrvatskom jeziku

Službena međunarodna web stranica utrke

Facebook stranica Dubrovačkog polumaratona

 

 

Autor: Promo

Nema postova za prikaz