TRČI, PLIVAJ, BICIKLIRAJ

Ljetne triatlon lige u Zagrebu i Varaždinu – odličan prvi korak u svijet multisporta

Napokon je stiglo i to ljeto i napokon je temperatura vode pogodna za – triatlon! Barem bez neoprenskog odijela. Tako su polako i dvije najpoznatije hrvatske ljetne triatlon lige u zamahu – Jarunska triatlonska liga te Triatlon liga Aquacity.

 

Na zagrebačkom Jarunu naredne subote, 15. lipnja očekuje se već treće kolo lige, dok je prvo kolo svibanjskog hladnog vikenda, pretvoreno u duatlonsko zbog prehladne vode. Zato se je prve subote u lipnju, kako organizator TK Jarun kaže, vrijeme dovoljno unormalilo da se, napokon, mogao održati triatlon. Na startu su bila 22 natjecatelja, i čak ne svi u neoprenima.

Liga se održava kroz devet kola, a kategorije su sprint triatlon i supersprint triatlon, dok se pojedinci čak odlučuju i na quadratlon i rolatlon.

Triatlon liga Aquacity

Varaždinski TK Marathon 95 već osmu godinu organizira Triatlon ligu Aquacity na istoimenom SRC-u odnosno na Varaždinskom jezeru. Prvo kolo predviđeno je za 7. srpnja, a liga će biti raspoređena kroz četiri kola u srpnju i kolovozu u disciplinama sprint i supersprint te aquatlon, dok je peto kolo rezervirano za 1. rujna, ali samo kao natjecanje u štafetnom sprint triatlonu (2×2) te proglašenje pobjednika lige i štafete.

Piše: Martina Maloča

- Marketing -

Nema postova za prikaz