AKO TI JEDNA DISCIPLINA NIJE DOSTA

Ljeto je pred vratima – počinje triatlonska sezona!

Visoke temperature ugrijale su nam jezera i more pa je sezona triatlonskih utrka u punom jeku. Ljubitelji triatlona ovog će ljeta imati velik izbor utrka diljem Hrvatske, a dobrih opcija ima i za one koji se tek žele okušati u tom sportu.

 

Lige – rekreacija važnija od rezultata

 

Jedna od najpopularnijih triatlonskih liga sjeverozapadne Hrvatske ove se godine vraća. Varaždinska Triatlon liga Aquacity održavat će se nedjeljom ujutro, počinje 8. srpnja i ima četiri kola, a discipline su super sprint triatlon, sprint triatlon i aquatlon za djecu. Detalji i prijave ovdje.

Splitski duatlon triatlon kup održava se u najlipšem gradu na svitu, u Splitu na Marjanu. Ima 12 kola – prvih pet kola održano je od 24. ožujka do 26. svibnja i to su bila sprint duatlon kola. Ostalih sedam kola su sprint triatlon (750 m plivanja, 20 km bicikla i 5 km trčanja) – prvo triatlonsko kolo održava se 16. lipnja, a posljednje 22. listopada. Detalji i prijave ovdje.

Na zagrebačkom Jarunu održava se i Kros triatlon liga. Ima šest kola, drugo se održava 17. lipnja, a posljednje 9. rujna. Kros triatlon razlikuje se od klasičnog po tome što se vozi i trči po neuređenim putevima. Detalji i prijave ovdje.

Jarunska triatlonska liga već je odradila svoje prvo kolo u svibnju, a ostalo ih je još osam. Iduće je kolo već 16. lipnja, a posljednje 29. rujna. JTL je u naravi sprint triatlon uz koji se održava i super sprint triatlon (375 m plivanja, 13 km bicikla i 1.25 km trčanja) za građanstvo i početnike. Detalji i prijave ovdje.

 

>> KAKO NASTUPITI NA PRVOM TRIATLONU

 

 

Utrke

 

Zagorski triatlon Gornja Stubica održava se 1. srpnja na jezeru Bajer. Za licencirane natjecatelje ta je utrka Prvenstvo Hrvatske za juniore, a otvorena je i za sve druge natjecatelje. Glavna disciplina je sprint triatlon koja se može trčati i u štafeti od maksimalno tri člana. Detalji i prijave ovdje.

U Rijeci se 7. srpnja održava TRIOP i Alps Adriatic Triathlon Cup koji je ujedno i apsolutno Prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu. Osim sprint triatlona, održat će se i super sprint triatlon, aquatlon i dječje utrke. Detalji i prijave: ovdje.

Svoje 22. izdanje Zagreb Open Olimpijski triatlon ostvarit će 14. srpnja na Jarunu. Olimpijski se triatlon sastoji od 1500 m plivanja, 40 km vožnje bicikla i 10 km trčanja. Detalji i prijave bit će objavljeni ovdje.

Tjedan dana poslije, 22. srpnja, održava se Divlji triatlon Prelog. Super sprint triatlon od 375 m plivanja, 10 km bicikla i 2,5 km trčanja održat će se na šoderici Cirkovljan, a druženje nakon utrke u marini Prelog. Detalji i prijave ovdje.

Triathlon & Run Šoderica održava se 18. kolovoza u Drnju kraj Koprivnice. Osim super sprint triatlona trčat će se dvije ‘samo’ trkačke utrke – od pet i od deset kilometara. Detalji i prijave: ovdje.

 

 

20. Marjanski đir – memorijal Ivice Radeljića čeka Splićane i njihove goste 25. kolovoza u SRC Bene na Marjanu. Discipline su olimpijski triatlon u kojemu se može nastupati pojedinačno ili u štafeti, super sprint triatlon te mini akvatlon i akvatlon. Detalji i prijave bit će objavljeni ovdje.

Na Dugom Otoku se 23. rujna održava middle distance Triathlon Long Island. Utrka vodi natjecatelje prekrasnim krajolicima Dugog Otoka – 1900 m plivanja u uvali Saharun, 90 km bicikliranja gotovo cijelom dužinom otoka i za kraj polumaraton od Saljskog polja do Parka prirode Telašćica i nazad. Detalji i prijave ovdje.

Za kraj ljeta još jedna morska poslastica – u Sv. Filipu i Jakovu 29. rujna održava se Triatlon Otok ljubavi. Discipline su sprint triatlon, štafetni triatlon i akvatlon, a nakon utrke je za sve natjecatelje organiziran izlet do Galešnjaka – srcolikog otoka ljubavi. Detalji i prijave bit će objavljeni ovdje.

Poreč half, utrka u srednje dugom triatlonu (pola ironman distance) iz godine u godinu potvrđuje svoju poziciju najbolje organizirane utrke u Hrvatskoj. Sigurni smo da će odlična organizacija, gostoljubivost i ljubav za triatlon koju imaju organizatori iz TK SWIBIR i ove godine u Poreč sredinom listopada privući veliki broj triatlonaca iz Hrvatske i okolnih zemalja. Prijave su odavno u tijeku, a sve detalje o ovoj utrci možete saznati ovdje.

13. 10. 2018. održat će se i premijerno izdanje Earth Sea & Fire triatlona u Dubrovniku. Na rasporedu će biti olimpijski triatlon (pojedinačno ili u štafeti) kao i sprint triatlon (pojedinačno ili u štafeti. Prijave su otvorene, a više informacija nalazi se na službenoj web stranici utrke.

 

Može i bez bicikla – akvatlon

 

23. 6. u Tkonu na Pašmanu se održava utrka u standardnom akvatlonu koja se boduje za Multisport kup HTS-a u organizaciji Triatlon kluba TNT. Više saznaj ovdje. Također, već je startala akvatlon liga u Zadru u suorganizaciji KDP Donat i TK TNT u sklopu ZOWL (Zadar open water liga). Više informacija ovdje.

Napisala: Martina Đođo / 3sporta.com

- Marketing -

Nema postova za prikaz