NA NAJLJEPŠEM OTOKU

Mljet X-Terra triatlon i duatlon – najava

Teško je zamisliti ljepšu lokaciju za X-Terra Thriatlon i Duathlon od idile otoka Mljeta – barem što se dobre stare Europe tiče.

X-Terra Triathlon & Duathlon ugošćuje je vas na najšumovitijem otoku Mediterana, jedinim naseljenim jadranskim otokom sa statusom Nacionalnog parka koji nosi epitet “Odisejev otok”, pošto legenda govori da se Odisej tijekom svog povratka iz Trojanskog rata na otoku Mljetu zadržao čak sedam godina, što uopće ne čudi! Ugledni magazin The Time smjestio je Mljet među deset najljepših otoka na planeti, a poznati svjetski istraživač i ronilac Jacques Cousteau smatrao ga je jednim od najintrigantnijih lokacija na svijetu. A i Treking liga već treću godinu za redom eksploatira otok Mljet kao najveću treking poslasticu sezone!

Ove godine,  13. 10. 2012., poslužujemo meni za najveće triatlonske i duatlonske gurmane i šmekere: za predjelo imamo plivanje u Velikom jezeru Nacionalnog parka Mljet oko otoka Sv. Marija i starog Benediktanskog samostana, za glavno jelo je brdski bicikl po makadamskim putima sa pogledom na pučinu, a za desert, i to po izboru šefa kuhinje, poslužujemo trail running dionicu po jednoj od najljepših šetnica Mediterana –  „Put Solina“ i povratak grebenskim trailom „Put vrsima“ sve do do Velikog jezra. A za one manjih apetita, koji se ne žele prejesti od plivanja i žele odmah na glavno jelo mogu se počastiti duatlonom. Wow!

U suradnji s hotelom Odisej, Turističkom zajednicom otoka Mljeta i Nacionalnim parkom Mljet potrudili smo se da svim sudionicima financijski i logistički osiguramo što bolji i povoljniji dolazak i boravak na otoku Mljetu, uz vrlo povoljan smještaj u hotelu Odisej, nisku startninu s obzirom na složenost i troškove organizacije, mogućnost iznajmljivanja brdskih bicikala za utrku i organizirani prijevoz autobusom Zagreb-Mljet-Zagreb. U nastavku dajemo detaljnije informacije o utrci i  kategorijama, stazi, smještaju, prijevozu, satnici i svemu ostalome. Istog dana održava se i 3. izdanje MljeTrekk-a, tako da će to biti pravi trekersko-triatlonski praznik čiji je dobar provod zagarantiran!

Veselimo vašem dolasku i s uzbuđenjem čekamo vatreno krštenje prvog izdanja Mljet X-Terra Thriathlona & Duathlona!

Web stranica organizatora:  www.adventurerace.hr i www.treking-liga.com

Autor: Šimun Cimerman & Mljet X-Terra Triathlon & Duathlon Team

Nema postova za prikaz