NAJLJEPŠI MARATON U HRVATSKOJ

Na 31. Plitvičkom maratonu više od 2000 trkačica i trkača iz 31 zemlje!

Na Plitvičkim jezerima će u nedjelju, 5. lipnja biti održan 31. Plitvički maraton, druga iz serije ovogodišnjih CroRun cestovnih utrka.

Riječ je, zapravo, o tri utrke jer se osim klasičnog maratona (42.195 m) trči još i polumaraton (21 km) te utrka na pet kilometara. Maraton će se, k tome, trčati i štafetno.

Na listi prijavljenih je čak 2165 sudionika iz 31 države, s pet kontinenata, pa će tako, između ostalih, na Plitvicama u nedjelju nastupiti i trkačice i trkači iz Japana, Južne Koreje, Kenije, Maroka, Kanade, SAD-a, Brazila, Meksika, Australije…
Neka od imena sudionika otkrio nam je direktor utrke, Robert Franjković:

“Dolaze Zoran Žilić, Drago Paripović, Marija Vrajić…, koji će trčati polumaraton, dok će maratonsku utrku trčati Krešimir Balaško, Mađar Tamas Nagy, troje ili četvero kenijskih trkača koji će nastupiti i u maratonu i u polumaratonu. Konkurencija će biti jaka i u maratonu i u polumaratonu, s time da su na Plitvičkom maratonu rezultati uvijek 15 do 20 minuta slabiji od onih na najpoznatijim svjetskim maratonima, zbog poznate konfiguracije staze. Staza je lijepa, ali i vrlo, vrlo teška.“

Prvi Plitvički maraton održan je, inače, 18. listopada 1981. godine, no tada su se trčale samo utrke na 12 i 24,5 kilometara. Na startu je bilo 165 natjecatelja, a prvi pobjednici bili su Štefica Bauman iz Koprivnice i Milan Mandić iz Rijeke.

Start 31. Plitvičkog maratona je u nedjelju u 9:00 sati, ispred dvorane Mukinje na Plitvičkim jezerima. Dan ranije, s početkom u 17:30 bit će održane utrke učenika osnovnih škola.

- Marketing -

Nema postova za prikaz