DOBRI DOMAĆINI, DOBRE NAGRADE

Najava 13. utrke Kutina – Voloder “Voloderska jesen”

Popularna 15 kilometara duga utrka Kutina – Voloder održat će se i ove godine u svojem 13. izdanju, 15. rujna 2013. Utrku organizira Sportska Udruga ‘Moslavina u pokretu’ Kutina koja vas i ove godine poziva da se priključite u što većem broju.

Mjesto održavanja utrke : Kutina, Voloder   15.09.2013. u 10:00h
Pokrovitelji i domaćini utrke
: Grad Kutina (gradonačelnik Andrija Rudić) i Grad Popovača (gradonačelnik Josip Mišković)
Organizator utrke
: Sportska Udruga „Moslavina u pokretu“ Kutina
Suorganizator utrke :
 Udruga „Voloderska jesen“

Utrka  KUTINA-VOLODER „Voloderska jesen“ ima dugu povijest i bogatu tradiciju,te na temelju tih vrijednosti spada među najveće i najvažnije utrke cestovnog trčanja u Hrvatskoj i regiji. Sama utrka datira još iz vremena bivše države kada je 1980. godine pokrenuta u sklopu branda Voloderska jesen,najstarije moslavačke kulturno-folklorno-sportske manifestacije a njezin idejni pokretač i organizator bio je cijenjeni Kutinski sportski djelatnik i atletski trener gosp. Marcel Vučetić.

Utrka sredinom 80-tih doživljava svoje zvjezdane trenutke i po broju sudionika (preko 200),a i po zvučnim imenima koja su trčala utrku tih godina prošloga stoljeća. Od  najzvučnijih i najatraktivnijih trkačkih imena koja su nastupala 80-tih svakako vrijedi izdvojiti Franju Mihalića legendarnog maratonca i osvajača srebrne olimpijske medalje u maratonu 1956 godine u Melbourneu,koji je inače rođeni Kutinčan i djetinstvo je proveo u svojoj rodnoj Moslavini (Ludina), Rifat  Zilkić tadašnji prvak Jugoslavije na 5 i 10 km koji je ujedno bio i rekorder tadašnje staze dužine 14 km (45:13 min.). Drago Paripović legenda Hrvatskog trčanja i rekorder HR u polumaratonu i maratonu i još mnogi drugi poznati i manje poznati trkači obilježili su utrke Voloderskih jeseni tih godina.

Na žalost zbog ratnih događaja početkom 90-tih u Hrvatskoj utrka je prekinuta i zaboravljena. Da nije bilo prekida utrka „Voloderska jesen“ danas bi imala preko 30 godina i samim time spada među najstarije utrke  cestovnog trčanja u HR .

Utrka se vraća na veliku pozornicu 2010. godine inicijativom Danijela Kepe, kutinskog trkača  (rodom iz Volodera). Njegova ideja o oživljavanju stare utrke „Voloderska jesen“ i tradicije je podržana od strane organizacijskog odbora „Voloderska jesen“ i utrka je ponovo zaživjela, pa je 2010. godine otrčana jubilarna 10. utrka nakon 20 godina stanke,a na njoj je nastupilo 38 sudionika. 2011. i 2012. godine utrka doživljava pravi procvat i ekspanziju te ulazi na ime svoje bogate povijesti i tradicije u KUP Hrvatske HUCIPT. Broj sudionika vrlo brzo raste do brojke od 98 natjecatelja prošle godine  kako i dolikuje jednoj od najstarijih utrka Hrvatske.

Organizatori utrke Sportska udruga „Moslavina u pokretu“Kutina i Udruga „Voloderska jesen“ uz blisku suradnju i zajedništvom lokalnih jedinca Grad Kutina (gradonačelnik Andrija Rudić)  i Grad Popovača (gradonačelnik Josip Mišković), privatnih sponzora, prijatelja, simpatizera, dobrih ljudi i volontera pripremili su Vam ove godine 15. rujna u Kutini i Voloderu, pitomom Moslavačkom kraju okruženom Lonjskim poljem, brežuljcima sa vinogradima i vinskim cestama, puno trčanja, zabave i druženja  na ovogodišnjoj 13.međunarodnoj utrci KUTINA-VOLODER i manifestaciji „Voloderska jesen“.

Ove godine imamo novitet na utrci!!! Start petnaest kilometara duge međunarodne utrke je sa novoizgrađenoga  glavnog gradskog trga u centru Kutine.

NAGRADE

Također povećali smo nagradni fond utrke tako da će uz one najbolje i prvo troje plasiranih po kategorijama dobiti novčane nagrade i medalje.

SVI natjecatelji koji se prijave i otrče utrku do cilja (glavna bina Voloderskih jeseni) dobit će veliku spomen medalju, majicu s logom utrke,a nakon proglašenja pobjednika je ručak za sve sudionike utrke. Uz sve to najbrži domaći trkač i trkačica s područja grada Kutine i Grad  Popovača bit će novčano nagrađeni s 200 kuna, a od ove godine uvodimo i novitet da će najhrabriji trkač-ica/početnik  po izboru organizatora utrke dobiti poseban pehar za heroja i heroinu utrke „Voloderska jesen 2012“! Uz sve to imamo još za podijeliti pehare i novčane nagrade  za najmlađega i najstarijega učesnika utrke.

Ovo je jedinstvena prilika za sve građane, rekreativce, sportaše iz  Kutine, Volodera, Popovače i čitavog moslavačkog kraja  i cijele Hrvatske, a i šire, da se prijave, trče i okušaju se u utrci s najboljima dugoprugašima i maratoncima iz Hrvatske, Europe i svijeta, te na taj način budu dio velikog atletskog i trkačkog spektakla. Zato, prijavite se  i dođite trčite utrku Voloderskih jeseni, a nakon utrke ugodno se zabavite na Voloderskim jesenima uz koncerte,izložbe vina,slika i nastupe folklornih sekcija iz cijele Hrvatske.

PRIJAVE ZA UTRKU :

Osoba za kontakt  – Danijel Kepe

Veselimo se Vašem dolasku…

 

RASPIS UTRKE

 

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz