NOVO VRIJEME

Najava 15. Splitskog polumaratona

Utrka poznata pod nazivom “Polumaraton svetog Duje” od ove godine donosi nešto sasvim novo, drugačije i neusporedivo atraktivnije.

Dosadašnja lokacija utrke u park-šumi Marjan imala je svoje draži, ali nekako je bila izvan “špice” gradskih događanja. Ovogodišnja utrka koja se održava 26. travnja 2015. to u potpunosti mijenja.

– Razvojem ideje da se konačno maknemo s Marjana, trudili smo se da u stazu uključimo sve bitne simbole grada Splita. Nećemo biti tajnoviti kad je staza u pitanju, po prvi puta ćemo svi imati priliku trčati polumaraton Marmontovom, susresti se Grgurom Ninskim na sjevernim vratima Dioklecijanove palače, krenuti prema izlazu iz grada, protrčati vojno-pomorskom bazom “Lora”, osjetiti tlo Poljudske ljepotice na putu prema plućima grada Splita, našeg Marjana. – istaknuo je Mladen Levačić, tehnički direktor 15. Splitskog polumaratona.

Prijave su u tijeku, za rane prijave do 27. ožujka 2015. startnina je samo 100 kuna, a nakon toga do 8. travnja startnina je 150 kuna. Nakon ovog roka prijave neće biti moguće. Osim organizacije utrke, mjerenja vremena čipovima, u cijenu startnine uključen je i bogati start-paket u kojem su službena dri fit majica utrke, marama, energetski napitak i pločica.

Uz polumaraton održava se i utrka na 5 km – trofej Slobodne Dalmacije te Splitska milja – trkom protiv raka, promotivna šetnja oko Dioklecijanove palače koja ima cilj skupiti sredstva pomoći za borbu protiv raka prodajom prigodnih majci.

U organizaciju ove utrke uključili su se i mnogi poznati Splićani te drugi poznati sportaši te sudjelovali u promotivnom spotu.

 

Sve detalje o 15. Splitskom polumaratonu pronađite na službenoj web stranici i Facebook stranici.

 

 

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz