PREDIVNA PRIRODA, POSEBAN AMBIJENT

Najava 9. Šujičkog polumaratona, Kupres-Šujica

Po deveti će se puta, 8. kolovoza 2015. godine, kolona trkača, maratonaca razvući po kupreškom polju. Na taj dan održava se tradicionalni Šujički polumaraton na relaciji Kupres-Šujica.

Kao i proteklih godina nastupit će oko 200 natjecatelja iz nekoliko europskih zemalja. Osim polumaratona u Šujicii će se održati i Dječja utrka za učenike osnovnih škola. Prijave su krenule i organizatori su zadovoljni brojem prijavljenih natjecatelja. Ono što je posebitost ovog natjecanja je ta da se trasa polumaratona proteže po živopisnom kupreškom polju i veći dio staze je iznad 1000m/nv što je u ljetnom periodu za trkače jako izazovno. Druga posebnost je cilj u Šujici, naime pri ulasku u cilj okupi se veliki broj publike koja ovacijama pozdravlja sve finišere od prvoga do zadnjega i svaki maratonac dobije zasluženi pljesak i bodrenje.

U sportskom smislu ova utrka nije samo revijalnog i rekreativnog karaktera nego se na njoj može sresti niz vrlo kvalitetnih imena. Spomenimo samo olimpijce Lisu Christinu Nemec vrsnu maratonku iz Zagreba, Đuru Kodžu dvostrukog BIH olimpijca, Mariju Trošić-Vrajić svijetsku ultramaratonku iz Zagreba, Srđana Samardžića olimpijskog putnik za OI u Brazilu 2016. Godine osim njih tu su i mnogi drugi kvalitetni atletičari.

Osim sportske komponente, važan značaj ima i promidžbeni i turistički segment ovog događanja, jer većinu sudionika čine natjecatelji koji nisu iz Hercegbosanske županije i njihov dolazak s pratnjom vezan je za turistički obilazak ovih krajeva.

Prijave za utrku su otvorene i možete se prijaviti na e-mail maraton01@net.hr ili putem FB profila Šujički polumaraton gdje se ujedno mogu naći više informacija o samoj utrci. Za prijavu je potrebno navesti ime i prezime, spol, mjesto, klub ( ili individualac ako nemate klub), godinu rođenja i državu.

Ukoliko se odlučite prijaviti na polumaraton osim zaslužene medalje u cilju koja vam pripada bit ćete nagrađeni ovacijama i bodrenjem znalačke šujičke publike, ukoliko ne trčite dođite u Šujicu bodriti maratonce te posjetiti znamenitosti onoga kraja, osobito Kupresa i Šujice.

Svi ste dobro došli i radujemo se vašem dolasku!

RASPIS

 

 

Autor: Promo

Nema postova za prikaz