UTRKA NA RAVNU GORU - TRKAČKI OKSIMORON

Najava brdske utrke na Ravnu goru (u Varaždinskoj županiji)

U utorak 5. 8. 2014. (Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja) na redu je dugo najavljivano izvanredno kolo ULID-a koje donosi nešto sasvim novo – utrku na Ravnu goru

Nakon dva mjerenja, pregleda i kontrole staze staze u  utorak 5. 8. 2014. sa startom u 9:00 sati održati će se utrka na Ravnu goru. Start utrke će biti kod stare pilane tj. sad šumarske kućice na kraju Žarovnice, točnije start je točno na mjestu gdje asfalt prelazi u makadamsku cestu. Cilj utrke je na platou paraglajdera tzv. Zupcima 300 metara iznad planinarskog doma.

Sama utrka prolazi kroz prelijepu prirodu, nije zahtjevna kao recimo utrku na Ivanščicu, ali ima mjesta gdje se treba potruditi. Posebno je atraktivno zadnja  dva kilometra kad puca pogled na Varaždin, a u cilj se ulazi s prekrasnim pogledom na dvorac Trakošćan. Oni koji do sad nikada nisu bili na Ravnoj Gori ugodno će  se iznenaditi prirodom i pogledom na Zagorje.

Dužina staze je 6.200 metara, ima dva raskršća na kojima će biti postavljene markacije za smjer utrke. Blizu samog vrha kod skretanja prema domu biti će redar koji će trkače usmjeravati prema cilju. Sve upute o trci dobit ćete još i prije samog starta utrke. Okrijepe na stazi nema, osim u samom cilju gdje će organizator osigurati vodu za sve takmičare. Staza će biti označena na svakom kilometru sprejem na cesti.

Startnina za utrku je 15 kuna, pokriva okrijepu u cilju, prijevoz stvari do vrha i naravno pošteno suđenje. Organiziranog prijevoza od cilj do starta (povratak) nema, ali vjerujem da jedna ugodna šetnja nikome neće nauditi.

Ovo je kolo ULID lige, proglašenja pobjednika nema, nema majica ni ostalih stvari koje se dobivaju u ovakvim prigodama, jedno čisto trkačko druženje. Na dan održavanja utrke planinarski dom će biti otvoren. Prijave za utrku će biti na licu mjesta od 8.00 – 8:50, a može se prijaviti i unaprijed na ladislav.gergorincic@mtnet.hr  ostale informacije na:

099 /2653- 106 Gregorinčić
099/840-2543 Belošević

 

 

Autor: TK Marathon 95

- Marketing -

Nema postova za prikaz