PRVI OVOGODIŠNJI KONTINENTALNI BREVET

Najava: Brevet CIN 200+100

Pozivamo vas na biciklistički maraton, brevet „CIN 200“, prvi ovogodišnji kontinentalni brevet – Čakovec 28.03.2015., start u 08:00h ispred Gradskih bazena.

I ove nas godine očekuju razni  noviteti. Trasa breveta je na novo trasirana, po krajevima gdje manifestacije  takvog tipa još nije bilo. Ovaj brevet je i  poveznica  s mađarskim biciklistima, kao i prilika za upoznavanje Rute „CIN“ iz IPA programa prekogranične suradnje „Cycling in a network“ između Hrvatske i Mađarske.

U sklopu toga bit će prisutan  fotograf koji će manifestaciju popratiti foto i video materijalom.  No, najvažnija novost je organizacija kraće vožnje na 100 km koja će se odvijati paralelno sa službenim brevetom 200 km iz programa BRN Randonneurs Croatie, ali ona ne ulazi u BRM seriju. Namijenjena je manje spremnim  vozačima, te će voditi do 1. kontrolne točke u Velikoj Kanjiži (Mađarska) i natrag, a pod jednakim pravilima kao i za BRM.

Trasa breveta prolazi donjim Međimurjem, mađarskim županijama Zala i Somogy , Koprivničko-križevačkom i Varaždinskom županijom.  Kružnom stazom povezuje gradove Čakovec, Velika Kanjiža (Nagykanizsa), Koprivnica i Ludbreg.

Vožnja kreće iz Čakovca trasom “CIN”,  nastavlja se prema  graničnom prijelazu Goričan, a  kroz sela Belica, Domašinec i Hodošan. U Mađarskoj, odmah preko granice u Letenyu, skrećemo desno uz Muru do sela Mlinarci i preko valovitog terena stižemo do Velike Kaniže i 1. kontrolne točke u trgovini bicikala „Yanko“.

Sudionici kraće trase (100) se istim putem vraćaju natrag, a ostali nastavljaju dalje prema jugu, smjer Gyékényes. Nakon mjesta Surd skrećemo lijevo prema se mjestu Csurgó. Taj dio trase je prečica koja nas vodi preko nekoliko brežuljaka razbijajući pritom ritam vožnje i monotoniju i ujedno nam pruža nove vidike i lijepu panoramu okolice. U mjestu Berzence skrećemo desno prema graničnom prijelazu Gola, te se ponovno vraćamo u Hrvatsku. Nedaleko od granice u mjestu Repaš bit će 2. kontrolna točka u bike&bed smještaju „Repaš 88“. Prelazimo Dravu i dalje u potpunosti slijedimo rutu „CIN“ i to do njenog izlaza iz Koprivnice.

Tamo se odvajamo od „CIN“ trase i nastavljamo po glavnoj cesti u smjeru Varaždina. Kod benzinske postaje u Subotici Podravskoj skrećemo prema Rasinji i Apatovcu, 3. kontrolnoj točki u caffe baru „Izvor“. To je podkalnički kraj te nas očekuje niz kratkih i vrlo strmih uspona s mjestimično vrlo lošim asfaltom. Došavši u Ludbreg, spustili smo se u ravnicu i preko mosta na Dravi kod Otoka prelazimo natrag u Međimurje. Do cilja nas tada dijeli tek kojih pola sata vožnje.

Start oba breveta bit će ispred Gradskih bazena „Marija Ružić“ u Čakovcu, dana 28.3.2015.u 8 sati.

Prijave ili info na e-mail: info@mbk-mura.hr do četvrtka 26.03.2015. do 23:59h.  U prijavi navesti: ime i prezime, punu adresu, godište i kontakt broj telefona tijekom breveta. Naravno, i odabrati rutu 100 ili 200.

INFORMACIJE:
Na start breveta dođite barem pola sata prije starta kako bi riješili administrativne stvari i platili startninu. Svaki sudionik dobit će plan puta, kartu i karton-brevet, a treba potpisati i izjavu.

Startnina za Brevet 200 iznosi 70 kuna ili 10 eura ili za 100 km trasu 40 kuna ili 5 eura.
Što je Brevet…
Pravila Breveta…
Izjava / Liability statement…
Karta / Map…
Roadbook
Popis prijavljenih / List of participants

Gps:
Cijela ruta u jednom komadu.   http://www.bikemap.net/en/route/2910168-brm-200-cin/#/z9/46.02938,16.52206/terrain

 

Autor: MBK Mura

Nema postova za prikaz