300 KM DNOM PANONSKOG MORA

Najava Breveta Pannonia 300

MBK Mura iz Čakovca poziva na Brevet Pannonia 300. Start je 05.srpnja 2014. u 6:00 sati ispred Hotela PARK u Čakovcu.

Iz Čakovca trasa vodi konstantno na sjever kroz 4 države. U Murskom Središću prelazimo preko rijeke Mure i napuštamo Hrvatsku. Kroz Sloveniju prolazimo jedva kojih 10 km preko Lendave gdje ubrzo ulazimo u Mađarsku na bivšem GP Dolga Vas/Redics. Nastavljamo magistralnom cestom neprimjerenom biciklistima na istok, ali već nakon 4 km se odvajamo ljevo na lokalnu cestu kroz tipična polupusta mađarska sela, napredujući dalje na sjever.

Sve do  77 km kod mjesta Csákánydoroszló nema benzinske postaje, te se je potrebno pravilno randonneurski pripremiti. Na toj točki se preporuča okrjepa. Put dalje slijedi konstantno uz mađarsko – austrijsku granicu prelazeći je pritom više puta, bilo preko bivših prelaza ili na mjestima gdje nekad zbog «Željezne zavjese» niti muha nije mogla preko.  U daljini na sjeveru se već može vidjeti gorje Geschriebenstein na čijem je istočnom rubu grad Köszeg.

Put postaje lagano valoviti, tek toliko da nije ravno i vodi nas već sada kroz nekoliko sela gdje žive Gradišćanski Hrvati s mađarske strane granice. Na 133. km stižemo u Kőszeg na KT1 koja je smještena u samoj povjesnoj  jezgri grada u suvenirnici Pont Bolt, ispred utvrde. Grad je osim kao biser arhitekture poznat i po junačkoj obrani Nikole Jurišića od Turaka 1533. Preporuča se kraće razgledavanje.

Put nastavljamo na sjeverozapad uz rub gore, prema mađarsko – austrijskoj granici koja je na 10 minuta vožnje od centra. Ušavši u austrijsku pokrajinu Burgenland / Gradišće u prvom mjestu skrećemo opet na sjever u smjeru Eisenstadta gdje se pred nama otvara vidik na široke valove Panonske ravnice. Ubrzo stižemo u Unterpullendorf gdje je u restorančiću «Mlikarnica» okrjepa i KT2. Selo, kao i gotovo cijeli kraj je poznat po velikom broju hrvatske manjine.

Poslije okrepe se vraćamo dio puta natrag prema gorju Geschriebenstein, te kod mjesta Lockenhaus i istoimenog zamka počinje uspon na 802 mnm gdje je i KT3 u bikers baru «Ranch» na samom prijevoju. Dalje, nakon 7 km spusta do Rechnitza se pred nama otvara pojas južnog Gradišća do brda Eisenberg, gdje skrećemo s gl.ceste još dodatno na brdo. Tamo nam se preko vinograda otvara lijep nezaklonjen pogled prema jugu i istoku sve dokud oko seže. Spustivši se s brda, nastavljamo po ravnici i finim glatkim austrijskim cestama natrag u smjeru juga, ali ovaj put s austrijske strane. Kod mjesta Moschendorf se odvajamo s gl.ceste natrag u Mađarsku, te se po istoj trasi vraćamo natrag do cilja u Čakovcu.

Ukupno 303 kilometara i 1600 metara penjanja.
Vidimo se na startu!

PRIJAVE:

Startnina iznosi 100 kuna / 13 eura / 3.500 Ft i plaća se na startu.
Ukoliko se želi i medalja ista se plaća 70 kn nakon završenog breveta (zaokružiti na kartonu). Ona se dobiva kasnije poštom na kućnu adresu.
Od dokumenata je dovoljna osobna iskaznica ne starija od 2003.
POSEBNA PONUDA:U cijenu je uključena okrepa/ručak na okretištu u restoranu “Mlikarnica“iz aktualnog menü-a, kao i večera na cilju u hotelu “Park”. Osigurana je i kontrolna pratnja na motoru (nije support).Isto tako organizator nudi mogućnost prevoza u slučaju kvara, tzv.”metle”, ali samo na poziv i uz plaćanje prema unaprijed određenom cjeniku (kombi/auto) objavljenom u “road book-u”.

Prijaviti se možete zaključno do 03.srpnja 2014. do 23.59h
U prijavi navedite vaše ime i prezime, adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela koji ćete koristiti na brevetu – prijavite se ovdje.

INFORMACIJE:
Na start breveta dođite barem pola sata prije starta kako bi riješili administrativne stvari: startnina, svaki sudionik dobit će plan puta, kartu i karton-brevet, a treba potpisati i izjavu.
Što je Brevet…
Pravila Breveta…
Izjava / Liability statement…
Karta / Map…
Roadbook
Popis prijavljenih / List of participants

Gps:
Cijela ruta u jednom komadu.    http://www.bikemap.net/en/route/2040629-brm-300-pannonia/#/z8/46.55886,16.82556/terrain

 

Autor: MBK Mura

Nema postova za prikaz