RIJEKE POVEZUJU LJUDE

Najava DravaTour 2014.

Zahvaljujući mađarsko-hrvatskom IPA prekograničnom programu upravo je započeo opsežan biciklistički projekt nazvan DravaTour 2014. U sklopu projekta u lipnju će se održati četverodnevna cestovna biciklistička utrka.

Utrku zajednički organiziraju mađarski i hrvatski organizatori, a ona prolazi kroz prekogranične regije obuhvaćene IPA programom: Varaždin-Koprivnica-Barcs-Pecs-Nagykanizsa-Heviz. U odredišnim gradovima svaki dan će se za posjetitelje organizirati bogati biciklistički program.

Svrha EU projekta kojeg organiziraju mađarska udruga Tekker iz Heviza i BBK ASI Varaždin, jest promocija turizma i kulturnog nasljeđa uključujući lokano stanovništvo uz rijeke Mura-Drava-Dunav kroz biciklizam. Osim što će se popularizirati ciklo turizam glavna poruka organizatora je i sigurno bicikliranje koje će se posjetiteljima demonstrirati kroz zabavne igre i dječje programe. Organizatori se kroz program neće usredotočiti samo na profesionalne bicikliste, već i na rekreativne kao i na one koji još nisu upoznali biciklizam kao životni stil.

Sudionici cestovne biciklističke utrke bit će amaterski timovi od po 6 biciklista. Za vrijeme trajanja utrke od jednog grada do sljedećeg u ciljnom prostoru održat će se bogati zabavni biciklistički programi za posjetitelje (u Hrvatskoj: Varaždin, Koprivnica), u Mađarskoj ( Pecs, Heviz, Nagykanizsa).

Četverodnevna utrka predviđena je za 6 vozača i dva člana tima. Ukupno će nastupiti 120 biciklista u 20 timova od kojih će 10 timova biti iz Mađarske, a 10 iz Hrvatske. Detalji u vezi utrke kao i prijave biti će dostupni od veljače na web stranici događaja.

Etape utrke:

12.6.2014. – 1. dan (prolog): Varaždin, 1 km team trial

13.6.2014. – 2. dan: Koprivnica-Pecs, 182 km cestovna utrka

14.6.2014. – 3. dan: Pesc-Nagykanizsa, 175 km cestovna utrka

15.6.2014. – 4. dan (zatvaranje): Nagykanizsa-Heviz, 60 km cestovna utrka

Autor: BBK Asi

Nema postova za prikaz