10 KM S POGLEDOM NA ZAGREB

Najava Holjevke, nove zagrebačke utrke

Holjevka, kako su ju od milja nazvali, je uz Zagreb Maraton, druga utrka koju organizira Zagrebački atletski savez, a služi u svrhu zagrijavanja vas trkača za predstojeću sezonu i to na najbolji mogući način – lijepom i brzom gradskom “desetkom” s malo zavoja i startom na sredini mosta Slobode!

Ideja o ovakvoj trci “kuha” se već duže vrijeme, no tek je sad s porastom trkačke kulture u Hrvatskoj došlo vrijeme za njenu realizaciju. Krug je osmišljen da prati široke gradske avenije, a opet dovoljno izmaknut iz centra da bi se i ostale gradske ulice malo napunile trkačima.

Kreće se s mosta u smjeru juga tj. s jednog od rijetkih mjesta na kojima (još uvijek) možete uživati u panorami grada Zagreba, zaokreće se kod Bundeka na jednu stranu, kod koncertne dvorane Lisinski na drugu, i tako dva kruga po 5 km.

Utrka se održava u nedjelja, 8. 3. 2015. sa startom u 11.00 h, a dužina staze je 10 km

Trasa staze: Start na Mostu slobode * križanje Avenije Vječeslava Holjevca i ulice Jozefa Antalla * Most slobode * Avenija Vječeslava Holjevca (iznad Slavonske) * Ulica Hrvatske bratske zajednice * Dvorana Lisinski * Ulica Hrvatske bratske zajednice * Most slobode * drugi krug isti * Cilj u parku Bundek.

 

Obrazac za prijave i sve ostale informacije pronađite na službenoj stranici utrke.

 

 

 

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz