SURADNJA KUĆU GRADI

Najava lige 3triatlon županija

Sjeverozapadna Hrvatska bila je prije nekoliko godina jedan od glavnih centara rekreativnog triatlona u Hrvatskoj. Nakon gašenja triatlon lige u Varaždinu, triatlonska se scena ponovno budi, ovaj put s tri utrke u tri županije.

 

Prvo kolo ove lige održat će se 24. srpnja na Aquacityju kod Varaždina, drugo 31. srpnja u Prelogu na popularnom „Divljem triatlonu, a finalno kolo 7. kolovoza na Šoderici kod Koprivnice,  Za sudjelovanje na utrci potreban je bicikl (mtb ili cestovni), kaciga za bicikl, naočale za plivanje i sportska obuća.

Prvo kolo je supersprint trening triatlon u nedjelju, 24. srpnja, sa startom u 9 sati. Natjecanje će se održati na prostorima sportsko-rekreacijskog centra Aquacity pored Varaždina (uz cestu prema Koprivnici). Pliva se u jezeru, krug je 370 metara, start i izlaz iz vode na istom mjestu. Bicikl se vozi dva kruga (jedan krug je 7 km), a cesta neće biti zatvorena za promet. Trči se jedan krug od 2,5 km. Staze za bicikliranje i trčanje su potpuno ravne.

Kategorije za natjecanje su kadeti i kadetkinje (od 13 do 15 godina), juniori i juniorke (18-19), seniori i seniorke (20-39), veterani i veteranke 1 (40-49), veterani i veteranke 2 (50-59) i veterani i veteranke 3 (60+ godina).

Prva tri natjecatelja/natjecateljice u supersprintu u apsolutnom poretku dobit će medalje, kao i prva tri natjecatelja/natjecateljice u supersprintu po kategorijama. Proglašenje najboljih bit će u 11 sati kod boćarskog igrališta.

Kotizacija je 50 kuna za sve natjecatelje. Prijave, plaćanje kotizacije i podizanje startnih brojeva moguće je do 8:45 kod boćarskog igrališta na Aquacitiyju. Okrepa će se nalaziti na stazi za trčanje i u samom cilju. Poslije proglašenja najboljih, slijedi ugodno druženje uz roštilj.

 

Prijaviti se može na dan utrke ili unaprijed – na e-mail pošaljite svoje ime i prezime, klub i datum rođenja.

 

Nema postova za prikaz