ZA OVU UTRKU NE TREBA KACIGA

Najava Prvenstva Hrvatske u Aquatlonu – Rovinj 2013.

Triatlon savez Istarske županije (TSIŽ) u suradnji s Triatlon kubom “PULA”, Triatlon klubom “MEDULIN” i tvrtkom Alphera d.o.o. iz Pule, organizira Državno prvenstvo u aquatlonu, 30. lipnja 2013. godine.

Utrka koja je i Prvenstvo Hrvatske za mlađe dobne kategorije održat će se u zoni prekrasne park šume Zlatni rt i uvale Baja podno hotela Monte Mulini u Rovinju (plaža tzv. Moulen Rouge). 

Aquatlon je sport proizašao iz triatlona, a sastoji se od 1.000 metara plivanja i 5.000 metara trčanja. Kako je ova utrka Državno prvenstvo, očekuje se veliki broj aktivnih takmičara ali i rekreativaca. Također je organizirana utrka kadeta i kadetkinja na dvostruko kraćoj stazi. Osim ovih, održat će se promo utrka, namijenjena djeci od 8 do 12 godina, a očekuje ih staza od 100 metara plivanja i 500 metara trčanja.

Organizatorima se priključuju posebni gosti aquatlona koji će se nadovezati na priču zdravlja i pozitivnog okruženja za mlade. Naime, u cilju promoviranja nacionalnog projekta “Zdrav za 5” tijekom održavanja ovog sportskog događaja u Rovinju, bit će postavljen info punkt na kojem će promociju vršiti koordinator projekta za područje Istarske županije pri Ministarstvu unutarnjih poslova mr. sc. Aleksandar Šerović, iz Ureda načelnika PU istarske, Odjela prevencije, zajedno sa djelatnicima istoimenog Odjela. Gosti aquatlona bit će i poduzeće Lera d.o.o. iz Rovinja koji će za sve zainteresirane predstaviti sportski program obuće i odjeće za rekreaciju,  slobodno vrijeme te za profesionalno bavljenje sportom.

 Upravo ovo posljednje, baviti se sportom u nezaboravnoj prirodi grada Rovinja bit će i vaše lijepo sjećanje koje ćete nositi s ove utrke! Prijave i podizanje startnih brojeva bit će od 9.00 do 10.30 sati te se mole svi učesnici da poštuju istaknuto vrijeme. Start utrke PROMO AQUATLONA bit će u 11.15, a SPRINT AQUATLONA u 11.45 sati. Glavna utrka KLASIČNOG AQUATLONA planirana je u 12.30 sati, a prvi takmičari očekuju se u cilju već za tridesetak minuta. Parking za natjecatelje se nalazi kod bivšeg zabavnog centra Monvi (kad se prođe hotel Eden ).

Raspis-Rovinj-30-6-2013.pdf

 

 

Autor: Karmen Radetikio

Nema postova za prikaz