OKO HENDRIXA I NATRAG

Najava Savskog Hendrix polumaratona

Oni koji ne provode dane i dane na zagrebačkom savskom nasipu štancajući kilometre, vjerojatno će se zbuniti spominjanje legendarnog Jimi Hendrixa u kontekstu ove utrke, ali sve će uskoro biti jasno…

Željeznički most kojeg vidite na slici, svi mi trkači od milja zovemo “Hendrix” zbog istoimenog grafita koji ga je godinama krasio. Nedavno su gradske vlasti odlučile tome stati na kraj i prefarbati cijeli mosti no, kako izgleda, grafit se misteriozno opet pojavio…

Kako bilo, zeleni most je Hendrix i tu je gotova priča!

Što se tiče utrke koju već sedmi puta za redom organizira AK Sljeme i Brooks Running Team, stvari stoje ovako – radi se o polumaratonu sa startom kod Boćarskog doma gdje će biti postavljeni šatori, te se trči krug savskim nasipom prema zapadu do Jankomirskog mosta, prelazi se na drugu obalu Save i vraća se natrag.

Uz polumaraton, moguće je trčati i kratku utrku na pet kilometara koja vrti tzv. mali krug na nasipu odnosno preko Mosta slobode (srednji most), s druge strane do Hendrixa i natrag na cilj.

Sljemenaši su već jako dobro ispraksirani u organizaciji ovog događaja tako da ne morate brinuti o tome da ćete biti gladni i žedni – na stazi se nalaze četiri okrepne stanice (6 km, 11 km, 16 km i u cilju), dobro su opskrbljene, a volonteri uvijek nasmijani (što zbog dobrog raspoloženja, što zbog zaleđenog izraza lica).

Osnovne informacije

VRIJEME:
Subota, 04.04.2015. (start u 11:00)

DISCIPLINE:
– polumaraton = 21.1km po nasipu i makadamu, krug preko Jankomirskog i pješačkog mosta, označen svaki kilometar, 5 okrepnih stanica (6 km, 11 km, 15 km, 18 km i cilj)
– kratka trka (5 km, krug preko pješačkog i mosta Slobode)

NAGRADE:
Pehari za troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji i diplome po starosnim kategorijama.

TOMBOLA:
Nakon trke svi startni brojevi idu u kutiju na izvlačenje, a najsretniji u muškoj i ženskoj konkurenciji će dobiti Brooks trkačke tenisice.

SATNICA:
Petak (03. 04.)
od 18-21 h Prijave i podizanje startnih brojeva u prostorijama Atletskog kluba Sljeme (Trnjanska 87).

Subota (04. 04.)
8:00 – 10:45 Prijave i podizanje startnih brojeva u balonu Boćarskog doma (Prisavlje 2)
11:00 Start polumaratona
11:05 Start kratke trke
12:00 Proglašenje utrke na 5 km
14:30 Proglašenje i podjela nagrada, u balonu Boćarskog doma

Sve detaljne informacije o utrci, kao i formular za prijavu, nađite na SLUŽBENOJ STRANICI

Ovako je bilo prošle godine

Medalja:

Majica:

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz