TRAIL ZA VELIKE I MALE

Najava traila “1.Giro di Monte Grande”

Udruga mladih Velog Vrha „sVrha“ i Pustolovno ekspedicijski klub „Into the Wild“ vam predstavljaju “1.Giro di Monte Grande” , trail utrku za male i velike. Manifestacija će se održati 8.12.2013. u Puli na Velom Vrhu.

Utrke su raspoređene u 4 kategorije (800m za 1. i 2. razrede osnovnih škola, 1500m za 3. i 4. razrede osnovnih škola, 6.5km za građane i rekreativce, 12km za sportaše). Start i cilj nalaze se kod trim staze – Park mladeži, s početkom u 10.00 sati.

Trail utrkom se smatra hodanje/trčanje po neravnom terenu. Staze prolaze kroz šume i livade, ali su sve označene, ne možete se izgubiti, ne treba vam karta ni kompas, treba samo trčat, ili hodat kad vam je teško ili kad je pogled predivan. Trčanje je jedan od najjednostavnijih oblika bavljenja sportom, sve što vam treba je volja, oprema koju praktički već imate te lokacija. Za lokaciju je bitno da je u blizini, da je dovoljno duga staza i da se možete na njoj opustiti i prepustiti trčanju. Jedna od takvih se nalazi u Puli u kvartu Veli Vrh uz cestu Partizanski put. Kao start se nameće lokacija trim staze s parkiralištem odakle slijedi splet puteva i puteljaka koji vam nude niz staza kroz koji si odabirete profil i dužinu za trening.

Zona je omeđena sa zapada ulicom Partizanski put, s juga i istoka državnom prugom za Pulu, a ako se udaljite previše na sjever na putu će vam se naći Galižana. Uz stazu ćete naići na Austrougarsku tvrđavu, kamenolom, maslinike, vinograde, livade s konjima, ovcama… a ako se prepustite uživanju u prirodi otkrit ćete i dio s kojeg se prostire pogled na Brijune i brijunsko priobalje… uživajte, i mi smo.

 

Prijave su već krenule na www.racebase.hr i traju do 1.12.2013., svi natjecatelji koji se do tada prijave dobivaju multifunkcionalnu maramu utrke. Last minit prijave su od 5.12. pa do 8.12. na sam dan utrke. Startnina za 800m i 1500m je besplatna a za 6,5km i 12km iznosi 30kn. Po završetku utrke svi natjecatelji dobivaju obrok i toplo piće.

Giro_di_Monte_Grande.pdf

 

Autor: Sara Vižintin

Nema postova za prikaz