PREKOGRANIČNO POVEZIVANJE

Održan 10. Panonski maraton triju država

Jubilarni, deseti po redu, Panonski maraton triju država vožen je u nedjelju, 21. srpnja, sa startom u slovenskoj Lendavi. Tradicionalno su se vozile tri trase različite duljine, velika od 105 km, srednja od 50 km i obiteljska od 15 km.

Jedinstvenost ovog maratona jest što prolazi kroz tri države, tri različite regije. Lijepo vrijeme i visoke temperature na vožnju bicikla nagnale su brojne rekreativce iz svih država regije. Na startu u Lendavi pojavilo se ukupno njih 435. Od toga ih 420 na srednjoj (50 km) i velikoj trasi (105 km), dok je 15 biciklista odvozilo obiteljski maraton (15 km). Najmlađi sudionik maratona imao je samo 4 godine, dok je najstariji bio 84-godišnji  Sigi Schubert, koji je bez problema odvozio 60 km.

Zbog iznenađujuće velikog interesa za sudjelovanjem, start je kasnio desetak minuta, ali to nije omelo najbrže bicikliste da trasu od 50 km odvoze za 1:15 sata, a onu u dužini 105 km za 2:30 sata. Diljem trase maratona sudionicima se nudilo osvježenje, sokovi i voće, koje je podijeljeno u rekordnim količinama. Ukupno na 5 okrepnih točaka, podijeljeno je oko 50 kg banana, 35 kg nektarina, 200 komada pogačica, 300 litara cedevite i isto toliko vode. Dolaskom u cilj svaki je sudionik dobio medalju za uspomenu. Nakon zajedničkog obroka biciklisti su nastavili s uživanjem u bazenima Terma Lendava, koje je omogućilo svim sudionicima besplatno kupanje.

Glavni organizator ovogodišnjeg maratona bio je Kolesarski klub Lendava, sa suorganizatorima iz sportskog društva Mockorgok iz Lentija i BK Murom Avanturom iz Svetog Martina na Muri. Uspješnoj organizaciji ovogodišnjeg Panonskog maratona triju država pridonijeli su TZ općine Sveti Martin na Muri, TZ grada Mursko Središće, Općina Sveti Martin na Muri, te članovi DVD-a iz Sv. Martin na Muri, Lapšine, Murskog Središća, Zebanca i Železne gore.

Odlična posjećenost ovogodišnjeg maratona daje nam zapravo nadati se da će idući, 11. Panonski maraton triju država koji će startati iz Svetog Martina na Muri, biti još uspješniji i brojniji.

Autor: BK Mura avantura tekst: I.Z.

Nema postova za prikaz