SVI IZVAN VRATA

Održan Lim Bay Challenge Sunny Winter Trail i prva hrvatska outdoor konvencija

Ovog je vikenda Vrsar bio domaćin drugog izdanja trail manifestacije Lim Bay Challenge Sunny Winter Trail koja je okupila gotovo 300 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije i Mađarske. Kroz tri dužinske kategorije natjecatelji su doživjeli ljepote Vrsara i njegovog zaleđa te Limskog kanala.

 

Najbolji u kategoriji Sunny, bio je Simon Strnad svjetski prvak u trailu iz Slovenije, koji je ovu klasičnu i zahtjevniju utrku s 800 m uspona i 950 m spusta na stazi od 30 km istrčao za 02:45:30. Pobjedu u kategoriji Urban, soft trail varijanti s dužinom staze od 14 km s 250 m visinske razlike, odnio je Mark Bogataj iz Slovenije.

Za sve rekreativce, ali i one brže koji više vole utrke ispod sat vremena, a koji su željeli provesti dan u prirodi, organizirana je utrka Fun&Run na 10 km sa 150 m visinske razlike, a najbolji u ovoj kategoriji bio je ujedno i pobjednik Urban kategorije, Slovenac Mark Bogataj. Za najmlađe zaljubljenike u trail, djecu predškolskog i školskog uzrasta, održana je utrka Kids Trail Run.

Cijeli se trail event bodovao etapno, odnosno spajali su se rezultati dviju kategorija u dva dana (Sunny+Urban) te su se tako dobili pobjednici cijelog eventa. U muškoj konkurenciji to su bili Simon Strnad iz Slovenije (03:48:18), Mauricio Krizmanić iz Hrvatske (04:00:46), te Slovenac Samo Knafelj (04:07:19). U ženskoj konkurenciji slavile su Slovenke Tajda Bogataj (04:31:15), Urška Šipec (04:55:23) i Bogdana Krašovec (05:00:56).

 

Na konvenciji lideri outdoor pokreta

Istog se vikenda odvila i prva outdoor konvencija koja je okupila brojne stručnjake i začetnike outdoor sportova u Hrvatskoj. Tema prvog izdanja bila je „Početci, razvoj i perspektive“, a predstavila je jedinstvenu priliku za sve ljubitelje i zaljubljenike u outdoor sportove, da obogate svoje znanje.

Veliku pažnju izazvao je okrugli stol na kojem se raspravljalo o sadašnjosti i budućnosti outdoor sporta u Hrvatskoj gdje su glavni organizatori, SD Trickeri u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Vrsar i hotelskom kompanijom Maistra, posebno istaknuli kako će odmah po završetku ovogodišnjeg izdanja započeti pripreme za novo izdanje konvencije i utrke.

Tekst: PR
Foto: Samir Cerić Kovačević

- Marketing -

Nema postova za prikaz