BICIKLIJADU PREDVODIO GRADONAČELNIK

Održan Tour de Slavonija

Jučer je u organizaciji Maraton Teama iz Donjeg Miholjca održana biciklijada \”Tour de Slavonija\”. 140 km duga trasa sa startom i ciljem u Donjem Miholjcu vodila je i kroz Našice, Osijek, Valpovo i Belišće.

U program ove biciklijade uključeni su gradovi u kojem se biciklisti zaustavljaju i gdje se održavaju biciklistička natjecanja. Tako je bilo i u Našicama, gdje su na Pejačevićevom trgu školska djeca sudjelovala u natjecanju u spretnosti.

Oko podneva u Našice je stigla kolona biciklista predvođena organizatorom Sinišom Crnčanom i našičkim gradonačelnikom Krešimirom Žagarom. Siniša Crnčan je zahvalio gradonačelniku na podršci i istaknuo da se ova biciklijada održava treću godinu zaredom i da je sve duža, počela je s 105 km, druga je bila 115 kilometara a ova treća 140 km.

 

Za razliku od drugih gradonačelnika koji utrku dočekuju i ispraćaju, gradonačelnik Krešimir Žagar i sam je biciklisti (i maratonac) i vozio je cijelu biciklijadu zajedno s drugim biciklistima. Zahvalio je učiteljima Đurđici Mašić i Mirku Kruljcu na animiranju našičkih osnovnoškolaca za biciklizam, kao i policiji koja osigurava biciklističku karavanu cijelim putem.

Na biciklijadi je sudjelovalo više stotinu biciklista, od 15 do 55 godina.

Autor: 3sporta; izvor i foto: Nasice.org

Nema postova za prikaz