NA VELODROMU U KRANJČEVIĆEVOJ

Održano Nacionalno prvenstvo na pisti

Na pisti u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu ove subote je održano biciklističko Nacionalno prvenstvo na pisti 2012. Prvenstvo je organizirano za kategorije kadeta, juniora, seniora i žena, uz sudjelovanje većine hrvatskih klubova.

Vozilo se 5 disciplina:  sprint 1000+200 m, vožnja na vrijeme (500 m za kadete i žene, 1000 m za  juniore, elite/U23), dohvatna vožnja (2000 m za kadete i  žene, 2000 m juniore i 3000 m za elite/U23), ekipna dohvatna vožnja (3000 m kadeti i žene,  4000 m za juniore i elite/U23) te vožnja na bodove (30 krugova kadeti i žene, 40 krugova juniori i 50 krugova elite/U23).

Prva disciplina bila je sprint 1000+200 m, a vozila se na tzv. “lauferu”, biciklu s fiksnim prijenosom. Lauferi su specifični bicikli na kojima nema ni brzina niti kočnica. Nema odmora pedala u “leru” (dok se vrti kotač, vrte se i pedale) pa je vožnja na ovakvom biciklu izuzetno opasna i teški padovi nisu rijetkost, pogotovo na sprinterskim utrkama gdje se postižu velike brzine.

Utrke na lauferu su obično jako brze ali kratke. U ovoj disciplini kod žena je slavila Mia Radotić (Sloga), ispred drugoplasirane Jelene Sekelj (Kneginec) i trećeplasirane Romine Golub (Sloga). Kod kadeta prvi je bio Bruno Kristić (Sokol), drugi Josip Klarić (Sokol) a treći Ćurić Stipe (Zagreb). U kategoriji juniora pobijedio je Marko Herceg (Sloga), drugi je bio Jurica Plukavec (Zagreb) a treći Filip Čengić (Sokol). U zadnjoj kategoriji, elite/U23, pobjedu je odnio Potočki Pavel (Meridiana-Kamen), ispred Brune Radotića (Meridiana-Kamen) i Mateja Valeca (Zagreb).

U vožnji na vrijeme pobijedila je Mia Radotić (Sloga), druga je bila Mira Moćan (Sokol 1887), a treća Ferenčić Antonela (Meridiana-Kamen). Kod kadeta je u istoj disciplini pobijedio Bruno Kristić (Sokol), drugi je bio Josip Klarić (Sokol) a treći Paolo Vugra (Perfa). Vožnja na vrijeme kod juniora i seniora bila je na 1000 m, a kod juniora je pobijedio Marko Herceg (Sloga), drugi je bio Filip Čengić (Sokol) a treći Zvonimir Jelinić (Sokol). U kategoriji elite/U23 slavio je Luka Bakrač (Ciklus), drugi je bio Pavel Potočki (Meridiana-Kamen) i treći Bruno Radotić (Meridiana-Kamen).

Treća disciplina bila je dohvatna vožnja koja se vozila 2000 m za kadete i  žene, 2000 m juniore i 3000 m za elite/U23. Kod žena je ponovno pobjedu odnijela Mia Radotić (Sloga), druga je bila Antonela Ferenčić (Meridiana-Kamen) i treća Mira Moćan (Sokol 1887). Kod kadeta je slavio Paolo Vuga (Perfa) koji je dostigao Brunu Kristića (Sokol). Treći je bio Stjepan Šimić (Sokol). Kod juniora pobjedu je odnio Marko Herceg (Sloga), drugi je bio Filip Čengić (sokol) a treći Zvonimir Jelinić (Sokol). U kategoriji elite/U23 je najbolji bio Luka Bakrač (Ciklus), drugi je bio Bruno Radotić (Meridiana-Kamen) i treći Endi Širol (Meridiana-Kamen).

Nakon toga vozila se ekipna dohvatna vožnja ekipna dohvatna vožnja, 3000 m za kadete i žene,  4000 m za juniore i elite/U23. Kod žena je pobijedila ekipa Sloge (Mia Radotić, Romina Golub, Sara Cafuk i Karla Čović) s novim državnim rekordom, a drugo mjesto zauzela je ekipa Kneginca (Iris Rožmarić, Ivana Zernec i Jelena Sekelj).

Kod kadeta je pobijedila ekipa Perfe (Karlo Očko, Martin Zajec, Paolo Vuga) a druga je bila ekipa Sloge (Marko Herceg, Filip Rutić, Marko Rak). Kod juniora je bila najbolja ekipa Sokola, druga je bila Sloga a treća Rijeka. U kategoriji elite/U23 slavila je ekipa Meridiana-Kamen, ispred Kalorije i Rijeke.

Posljednja disciplina bila je vožnja na bodove. Kod žena je pobijedila Sara Cafuk iz Sloge, Mia Radotić je bila druga a Romina Golub treća. Nakon ženske utrke uslijedile se nešto brže i napetije trke muškaraca te su tako u kategoriji kadeta slavili Stjepan Šimić (Sokol), Dominik Belobrajdić (Dubrava) i Stipe Čurić (Zagreb). Kod juniora je pobijedio Herceg Marko (Sloga), drugi je bio Jurica Plukavec (Zagreb) a treći Filip Čengić (Sokol). Luka Grubić (Meridiana-Kamen), Bruno Radotić je bio drugi (Meridiana-Kamen), a treći je bio Pavel Potočki (Meridiana-Kamen).

 

Rezultati

Autor: 3 sporta

Nema postova za prikaz