PO IVANČICI GOR, PO IVANČICI DOL

Počinje 15. Zimska brdska cross liga Ivančica

U nedjelju, 27. 11. 2011. počinje 15. po redu Zimska brdska cross liga Ivančica. Organizira je Trkački klub Marathon 95 iz Varaždina, a sastoji se od sedam kola se održavaju svakih 14 dana.

Lijepa je tradicija već iza ove lige, počelo je skromno a svake se godine pojavljuju nove trkačice i trkači. Za one koji su već trčali ovu ligu sve je više manje jednako, a za one koji žele trčati prvi put napisat ćemo nekoliko informacija.

Start utrka lige je nedjeljom, od 27. 11. 2011. u 8 sati pored križa u mjestu Prigorec u podnožju Ivanščice (ili Ivančice, kako kome drago). U Prigorec se stiže iz centra Ivanca i vozi se u smjeru Ivančice. Nakon dolaska u Prigorec, pored starog mlina se treba parkirati, a u blizini je dućan i križ gdje je i start utrke. Trči se do planinarskog doma na Ivančici, dužina staze je 10 km. Trči se po makadamu kojim se inače može i autom do vrha, uglavnom je uzbrdo osim kratke nizbrdice nekoliko kilometara prije cilja. Povratak do auta je individualan, može se cestom (kojom se trči gore), a može se i nekim od planinarskih staza (koje su kraće). 

Startnina je 30 kn za cijelu ligu, a trče se sva kola bez obzira na vremenske uvjete. Svake godine ima nekoliko “suhih” kola, ali puno je više onih kada se trči po snijegu, često i dubokom. No, u tome je i osobita draž ove lige.

Vidimo se!

 

Propozicije lige

Autor: 3sporta; foto: Marathon 95

Nema postova za prikaz