AKCIJA: DOFURAJ FRENDA, ODFURAJ BICIKL

Počinje 4. FELT triatlon liga Varaždin

U srijedu 4. srpnja 2012. na varaždinskom Aquacityu počinje sve popularnija FELT triatlon liga, u svojem četvrtom, još boljem i bogatijem izdanju. Liga će se održavati u osam kola, srijedom u srpnju i kolovozu (sve srijede osim 15. 8.)

Glavni pokrovitelj lige je tvrtka Matis Adria d.o.o. koja podupire organizatora lige, Triatlon klub 042 Varaždin, ali i osigurava nagrade za najuspješnije natjecatelje. Tvrtka zastupa svjetski poznati biciklistički brand FELT pa se po njemu i zove ovogodišnje izdanje lige.

Utrke će biti otvorene za sve licencirane triatlonce, rekreativce, nelicencirane natjecatelje i strane državljane. Natjecanja će se održavati u tri discipline. Aquatlon  je disciplina koja uključuje 70 m plivanja i 600 m trčanja, a namijenjena je djeci od 8 do 12 godina. Supersprint triatlon uključuje 375 m plivanja, 14 km bicikla i 2,5 km trčanja i disciplina je u kojoj se natječu svi stariji od 8 godina. Ovo je disciplina posebno pogodna za rekreativce i one koji će po prvi puta isprobati triatlon. Sprint triatlon, kao elitna disciplina, uključuje 750 m plivanja, 21 km bicikla i 5 km trčanja i na njoj sudjeluju stariji od 16 godina.

Natjecatelji stari do 18 godina, koji će se natjecati u supersprintu, imaju mogućnost osvojiti i glavnu nagradu lige – cestovni bicikl! Organizatori su se pobrinuli da osmisle sustav bodovanja koji mogućnost osvajanja glavne nagrade daje svakom mladom natjecatelju i natjecateljici, bez obzira na triatlonsko iskustvo. Naime, bodovat će se plasman na natjecanju na uobičajeni način, ali će se na posebnoj listi uz bodove za plasman dobivati i dodatni bodovi za svakog “frenda” kojeg natjecatelj dovede sa sobom da se i on natječe. Tako i obični rekreativci, ukoliko dovedu više svojih prijatelja na natjecanje, mogu osvojiti glavnu nagradu – cestovni bicikl.

Triatlon ligu vrlo uspješno, već četvrtu godinu za redom, organizira Triatlon klub 042. Ove godine, uz podršku tvrtke Matis adria d.o.o. koja za svako kolo osigurava nagrade najboljima, kao i glavnu nagradu – cestovni bicikl Felt F95. Triatlon klub 042 poziva sve sportaše i rekreativce, a posebno mlade koji se bave nekim sportom, da se okušaju u triatlonu na Aquacity-u i druže se sa iskusnim triatloncima koji će ih uvesti u ovaj, kod nas sve popularniji, sport.

Više detalja o triatlon ligi možete naći na web stranici www.tk042.hr.

Raspis i pravila utrke

 

Autor: 3 sporta

Nema postova za prikaz