300 KM AUSTRO-UGARSKE

Poziv na Brevet Pannonian 300

Pozivamo Vas na Brevet Pannonia 300 u organizaciji MBK-Mura. Start je 06.srpnja 2013. u 6:00 sati ispred Hotela PARK u Čakovcu (HR).

Iz Čakovca trasa vodi konstantno na sjever kroz 4 države. U Murskom Središću prelazimo preko rijeke Mure i napuštamo Hrvatsku. Kroz Sloveniju prolazimo jedva kojih 10 km preko Lendave gdje ubrzo ulazimo u Mađarsku na bivšem GP Dolga Vas/Redics. Nastavljamo magistralnom cestom neprimjerenom biciklistima na istok, ali već nakon 4 km se odvajamo ljevo na lokalnu cestu kroz tipična polupusta mađarska sela, napredujući dalje na sjever. Sve do  77 km kod mjesta Csákánydoroszló nema benzinske postaje, te se je potrebno pravilno randonneurski pripremiti. Na toj točki se preporuča okrjepa.

Put dalje slijedi konstantno uz mađarsko – austrijsku granicu prelazeći je pritom više puta, bilo preko bivših prelaza ili na mjestima gdje nekad zbog «Željezne zavjese» niti muha nije mogla preko.  U daljini na sjeveru se već može vidjeti gorje Geschriebenstein na čijem je istočnom rubu grad Köszeg. Put postaje lagano valoviti, tek toliko da nije ravno i vodi nas već sada kroz nekoliko sela gdje žive Gradišćanski Hrvati s mađarske strane granice.

Na 133. km stižemo u Köszeg na KT1 koja je smještena u samoj povjesnoj  jezgri grada u suvenirnici Pont Bolt, ispred utvrde. Grad je osim kao biser arhitekture poznat i po junačkoj obrani Nikole Jurišića od Turaka 1533. Preporuča se kraće razgledavanje.

Put nastavljamo na sjeverozapad uz rub gore, prema mađarsko – austrijskoj granici koja je na 10 minuta vožnje od centra. Ušavši u austrijsku pokrajinu Burgenland / Gradišće u prvom mjestu skrećemo opet na sjever u smjeru Eisenstadta gdje se pred nama otvara vidik na široke valove Panonske ravnice. Ubrzo stižemo u Unterpullendorf gdje je u restorančiću «Mlikarnica» okrjepa i KT2. Selo, kao i gotovo cijeli kraj je poznat po skoro pa većinskoj hrvatskoj manjini.

Poslije okrepe se vraćamo dio puta natrag prema gorju Geschriebenstein, te kod mjesta Lockenhaus i istoimenog zamka počinje uspon na 802 mnm gdje je i KT3 u bikers baru «Ranch» na samom prijevoju. Dalje, nakon 7 km spusta do Rechnitza se pred nama otvara pojas južnog Gradišća do brda Eisenberg, gdje skrećemo s gl.ceste još dodatno na brdo. Tamo nam se preko vinograda otvara lijep nezaklonjen pogled prema jugu i istoku sve dokud oko seže. Spustivši se s brda, nastavljamo po ravnici i finim glatkim austrijskim cestama natrag u smjeru juga, ali ovaj put s austrijske strane. Kod mjesta Moschendorf se odvajamo s gl.ceste natrag u Mađarsku, te se po istoj trasi vraćamo natrag do cilja u Čakovcu.

Ukupno 303 kilometara i 1600 metara penjanja.
Vidimo se na startu!

PRIJAVE:

Startnina iznosi 100 kuna i plaća se na startu.U cijenu je uključena okrepa/ručak na okretištu iz aktualnog menü-ja, bez pića.
Ukoliko se želi i medalja ista se plaća 70 kn nakon završenog breveta (zaokružiti na kartonu).Ona se dobiva kasnije poštom na kućnu adresu.
Od dokumenata je dovoljna osobna iskaznica ne starija od 2003. Osigurana je i kontrolna pratnja na motoru (nije support).
POSEBNA PONUDA: Isto tako organizator nudi mogućnost prevoza u slučaju kvara, tzv.”metle”, ali samo na poziv i uz plaćanje prema unaprijed određenom cjeniku (kombi/auto) objavljenom u “road book-u”. Dodatno, organizator svakom učesniku pristiglom najkasnije do 23.30h daje bon za konzumaciju u restoranu “Rustica” u vrijednosti od 30 kn koji pokriva vrijednost većine manjih pizza. Bon se zbog radnog vremena kuhinje može iskoristiti samo odmah i nije prenosiv na drugi dan.

 

Prijaviti se možete zaključno do 04.srpnja 2013. do 23.59h
U prijavi navedite vaše ime i prezime, adresu, godinu rođenja, e-mail adresu i broj mobitela koji ćete koristiti na brevetu – prijavite se ovdje.

INFORMACIJE:
Na start breveta dođite barem pola sata prije starta kako bi riješili administrativne stvari: startnina, svaki sudionik dobit će plan puta, kartu i karton-brevet, a treba potpisati i izjavu. Plan puta se momentalno još grafički dovršava i biti će čim prije objavljen.
Što je Brevet…
Pravila Breveta…
Izjava…
Karta…

Gps:
Odlazna ruta do okretišta http://www.bikemap.net/en/route/2040629-brm-300-pannonia/#/z7/45.92058,15.75439/terrain

Povratna ruta natrag  http://www.bikemap.net/en/route/2199968-brm-300-pannonia-geschriebenstein/

Autor: 3 sporta

- Marketing -

Nema postova za prikaz