ZADNJI OVOGODIŠNJI

Poziv na Brevet Stara vaga – 200 km

Pozivamo vas na drugi međimurski Brevet ove godine u organizaciji „Velocity & Stara Vaga“ i pod patronatom Randonneurs Croatie. Start je u subotu, 13. listopada 2012. od 8:00 sati ispred caffe & grill „Stara Vaga“ u ulici Josipa Kozarca u Čakovcu (HR).

Iz Čakovca trasa vodi prema jugoistoku, preko Drave u Podravinu, sve do mjesta Ludbreg gdje se nalazi i prva kontrolna točka na INA benz postaji. Dalje se kreće prema zapadu kroz sjeverne obronke Kalničkog gorja pokraj Varaždinskih Toplica do Novog Marofa. Tu trasa prelazi na južnu stranu obronaka  Ivanščice, najviše planine sjevero zapadne Hrvatske. Sve do KT2 u Zlataru trasa je konstantno izmjenjivog ritma sa stalnim kratkim usponima i spustevima, puna zavoja. Kontrolna točka je na PETROL benz postaji.

Poslije Zlatara trasa vodi dolinom do mjesta Kuzminec, gdje se spaja na cestu Krapina Varaždin i tu počinje najveći uspon na trasi: 2,5 km dug uspon na Veternicu sa prosjekom 10%. Nakon kraćeg spusta do Golubovca počinje vožnja kroz usjek i kamenolom Očura sa učestalim prelascima preko nezaštićenog pružnog prijelaza. Potreban je povećani oprez. Dalje stižemo do Lepoglave, gdje skrećemo ljevo preko pruge i prolazimo pokraj INA benz pumpe u smjeru sjevera prema Bednji i Trakošćanu.

Sljedeća, 3. KT je na samom Trakošćanskom jezeru u restoranu na splavi. Potrebno je prijeći 300-tinjak metara po pješačkoj stazi kroz park/šumu do jezera iza brežuljka na kojem je dvorac. Dalje vozimo opet valovitom trasom preko Cvetlina, Višnjice i Voće do Ladanja gdje se otvara pogled na prostranu varaždinsku ravnicu. Tu dalje trasa postaje potpuno ravničarska. Stižemo u grad Varaždin i preko mosta na Dravi prelazimo u Međimurje.

U mjestu Pušćine se odvajamo od ceste za Čakovec i skrećemo prema Štrigovi. Prolaskom kroz Macinec cesta se počinje sve jače uspinjati, te se nakon vrha u Sv. Urbanu spusti do KT4 u Štrigovu, najvinogradarskije mjesto. Tu u caffe baru KULT kušamo koju kapljicu, ovjerimo kartone i nastavimo do Čakovca preko brdovitog Međimurja prolazeći najvišim vrhom Mohokos. Slijedi spust do Čakovca i završetak breveta uz ukusne čevape. Ukupno 214 kilometara i 1500 metara penjanja.  Vidimo se na startu!

 

Prijave:
Startnina iznosi 70 kuna (ili 10 eura) i plaća se na startu.
Jednaki iznos je potrebno platiti ukoliko se želi i medalja nakon završenog breveta (zaokružiti na kartonu).Ona se dobiva kasnije poštom na kućnu adresu.

Na cilju okrijepa po izboru u caffe & gril “Stara Vaga” u vrijednosti od  25  kn. 
Kontakti:

E-mail: info@velocity.com.hr

Tel: 098 242 657, Nenad Ciglar

Prijaviti se možete na e-mail zaključno do 11. Listopada 2012 do 23.00h.
U prijavi navedite vaše ime i prezime, adresu, godinu rođenja, email adresu i broj mobitela koji ćete koristiti na brevetu.

 

Informacije:

Na start breveta dođite barem pola sata prije starta kako bi riješili administrativne stvari. Svaki sudionik dobit će plan puta, kartu i karton-brevet, a treba potpisati i izjavu.

Brevet se ne odgađa zbog lošeg vremena.

Što je Brevet i pravila Breveta

Izjava 

Liability Statement BRM 200 km

plan puta (roadbook)

karta

GPS track i elevacijski dijagram

Autor: Nenad Ciglar

Nema postova za prikaz