HOMO SI TEĆ 2015.

Pred nama je 19. Homo si teć u Rijeci

Program Festivala sporta i rekreacije ove godine traje od 4. do 19. travnja 2015. te je obogaćen za još dvije utrke – utrku po Trsatskim stubama „539 skok“ koja je na rasporedu dan prije Uskrsa te utrku po najpoznatijoj riječkoj šetnici Molo longu, „Molo longo trk“.

Uvertira bogatog programa biti će ‘539 skok’ utrka (utrka po Trsatskim stubama) koja je na rasporedu u subotu 4. travnja 2015. Utrka započinje u 10:30 sati, cilj je savladati svih 539 stepenica uključenih u trasu, a start utrke je kronometarski (svakih 30 sekundi kreće po jedan natjecatelj/ica). Prijave za ovu utrku mogu se izvršiti online do četvrtka 3. travnja 2015. ili na dan utrke od 08:00 do 09:30 sati.

Već iduće subote 11. travnja na rasporedu je druga utrka – ‘Molo longo trk’, odnosno utrka po najpoznatijoj riječkoj šetnici (Molo longu), a tjedan i vikend nakon toga čeka nas veliko finale Festivala sporta i rekreacije. Od ponedjeljka do petka na Korzu će se svakog dana predstavljati sportske udruge i klubovi koji djeluju na području županije, a isto to (samo u puno većem opsegu) imat ćemo prilike vidjeti u subotu 18. travnja 2015. kada će posjetitelji imati prilike upoznati različite sportove, odnosno oko 35 sportskih klubova i udruga koji će se javnosti demonstracijskim treninzima prezentirati svoje škole sportova i programe za rekreativce.

Idućeg dana u nedjelju 19. travnja na rasporedu je veliko finale odnosno posljednji dan Festivala sporta i rekreacije, a nedjeljni program donosi nam mnogo zanimljivosti. Najbitnije je svakako naglasiti utrke koje će se održati u nedjelju: 19. Homo si teć utrka, 14. Riječki polumaraton (čija je trasa ove godine malo izmjenjena), utrka štafeta (3×7 km), dm Babybonus cup te Hendi cup. Po završetku utrka na rasporedu je zabavni program za djecu i odrasle, a predškolci će dodatno moći uživati na Edukativnom prometnom poligonu koji će za njih biti postavljen na Gatu Karoline Riječke. Zanimljivost je kako je prošlogodišnji Homo si teć (unatoč lošijem vremenu) posjetilo oko 12000 ljudi, što je zaista impresivna brojka koja potvrđuje činjenicu da je Homo si teć jedna od omiljenijih riječkih manifestacija.

Kao i obično i ove će se godine na Korzu (u kupoli u Bazzarigovu prolazu) odvijati prodaja prigodnih majica. Majice će građani moći kupiti od utorka 31. ožujka 2015., a novitet je i da će se prodaja odvijati i u Tower centru u prostorima trgovine sportskom opremom „Sport vision“ (od 06. od 19.4.2015.). Kupnjom Homo si teć majice građani će donirati 5 kuna u humanitarne svrhe za Socijalnu samoposlugu Rijeka.

Kako bi se sudionici i posjetitelji Festivala sporta i rekreacije što bolje upoznali s programom i satnicom, sve informacije, detalji i zanimljivosti mogu se pronaći na službenoj web stranici manifestacije (www.homositec.com) te na službenom Facebook profilu.

Organizatori ove manifestacije Grad Rijeka, Novi List, Primorsko-goranska županija, Riječki sportski savez, Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, Ri maraton i Adria events agency ovim putem pozivaju sve sportaše, rekreativce i ljude dobre volje iz Rijeke, okolice, ali i iz cijele Hrvatske i inozemstva da nam se pridruže na nekoj od utrka te da svi zajedno budemo „Zaljubljeni u trčanje“, kako kaže moto ovogodišnje Homo si teć manifestacije!

 

Autor: Promo

Nema postova za prikaz