HARD, HARD RACE

Predstavljeni detalji najduže biciklističke utrke u Hrvatskoj – HARD CRO Ultra Race

Jučer je u LifeClass Termama Sveti Martin novinarima predstavljen projekt HARD CRO Ultra Race, najduže biciklističke utrke u Hrvatskoj koja će se ove godine održati prvi put. Projekt su predstavili njegovi inicijatori – Kornel Boros i Ivan Rogić, a ispred domaćina Branimir Blajić te jedini hrvatski RAAM finišer Ares Buršić.

- Marketing -

– Negdje prije godinu dana rodila se ideja da krenemo s ovakvom utrkom u Hrvatskoj, kakva još kod nas nije postojala. Sudjelovali smo na dovoljno ultramaratonskih vožnji od 200 do 1.000 kilometara, najviše u okolnim zemljama i rekli smo si – moramo i mi doći na kartu tih događaja. Kako bi utrka financijski bila pristupačna većem broju natjecatelja, zadana su pravila da vozači voze bez pratnje. Utrka kreće 20. 6. 2016. s najjužnijeg dijela Hrvatske, poluotoka Prevlaka, prva kontrolna točka je na najzapadnijoj točki, u Savudriji, druga kontrolna točka je Sveti Martin i cilj je u Iloku. Limit završetka utrke je 110 sati od start za muškarce i 120 sati za žene i muškarce iznad 60 godina i od svih vozačica i vozača tražit će veliku upornost i idržljivost. – izjavio je Kornel Boros.

Intervju s Kornelom Borosem

Ares Buršić, Branimir Blajić, Ivan Rogić, Kornel Boros

Utrka nema unaprijed određenu rutu, vozači sami odlučuju o njoj, ali moraju obići zadane kontrolne točke i voziti na području Hrvatske, uz iznimku prolaska kroz Neum u prvom dijelu utrke. Broj vozačica i vozača ograničen je na 100, a trenutno je prijavljeno više od tog broja, među njima i 6 žena.

– Svi će natjecatelji imati GPS sustav na svom biciklu koji će omogućiti da ih pratimo u realnom vremenu preko naše web stranice. Osim toga, svi finišeri dobit će unikatnu medalju, startni broj i službeni dres utrke. Na kontrolnim će točkama biti osigurana okrepa, tuširanje, ležaj, za one koji budu željeli odmoriti. – o detaljima projekta je rekao Ivan Rogić.

Unikatna medalja za sve finišere - autori Tomislav Zidar aka djuvedj i Matej Pašalić
Unikatna medalja za sve finišere – autori Tomislav Zidar aka djuvedj i Matej Pašalić

Podršku utrci dali su i Ares Buršić, jedini hrvatski finišer Race Across America, koji će i sam biti natjecatelj, Marko Baloh, višestruki RAAM finišer i svjetski prvak u vožnji na 24 sata te dvadesetogodišnji Slovenac Tomaž Humar, poznat kao najmlađi biciklist koji je obišao svijet – 29.000 km u 209 dana.

Lijevo - Tomaž Humer, u prvom planu - Marko Baloh
Lijevo – Tomaž Humar, u prvom planu – Marko Baloh

– Strategija nas kao hotelske kuće, a i Međimurske županije u kojoj se nalazimo, je da postanemo centar za biciklistička događanja u Hrvatskoj, a možda i šire. Krenuli smo s podrškom eventima u biciklizmu i izgradnjom infrastrukture. Jedina smo i najmanja općina u Hrvatskoj u kojoj će se ove godine održati oba najveća biciklistička događaja – Tour of Croatia, i Hard Cro koji danas predstavljamo. – istaknuo je Branimir Blajić direktor LifeClass Termi Sveti Martin.

Službena stranica HARD CRO Ultra Race

Što misliš o temi?