JOŠ SAMO JEDNO DO KRAJA

Pregršt uzbuđenja na predzadnjem kolu Triatlon lige 042

Jučer je po vrlo ugodnom i toplom vremenu održano i pretposljednje kolo ovogodišnjeg izdanja Triatlon lige 042, koja se održava na prostorima Aquacitya. Kako se liga bliži kraju, tako raste i zanimanje za nju, dodamo li tome još i dobro vrijeme i dobro organizirano natjecanje ne čudi što se na ovom kolu pojavilo čak 44 natjecatelja i natjecateljice koji su se jednako rasopodjelili po disciplinama – 22 u sprintu i isto toliko u supersprintu.

Moglo bi se reći da je ovo i bilo kolo juniora, jer su sva tri prva mjesta u sprintu osvojili juniori – prvi je bio Matija Avirović iz TK Međimurje pobjedivši s rezultatom od 1:07:37 ispred  Adama Rožmarića iz TK 042 koji je postigao rezultat od 1:11:18, a treći je bio Karlo Seketin iz TK Međimurja s 1:11:33 koji se prvi puta ove godine okušao u sprintu i dobro se držao sve do drugog trčanja do kada je parirao vodećem Aviroviću.

Kod žena stara priča, pobijedila je Karla Čović iz TK 042 1:21:05, iza nje je sa zaostakom od 10 minuta kroz cilj prošla Iris Rožmarić TK 042 1:31:34, da bi iza nje opet s 10 minuta razlike ušla Jasmina Burek iz TK Hidraulika Kurelja sa 1:41:54.

Ipak najzanimljivije je bilo u supersprintu kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji. Opet su glavnu riječ vodili juniori – u muškoj je utrci pobijedio Mario Vlahinja 43:18 za malo ispred Petra Seketina 43:44 oba iz TK Međimurja i Tomislava Drvoderića 45:10 iz MBK Mura. Gregor Stadaas direktni konkurent za ukupnu pobjedu u supersprintu uspio je završiti utrku unatoč ozljedi, pa je samim time ostao u utrci za ukupnu pobjedu. Najzanimljiviju su opet bili najmlađi Tin Burek (10 godina) i najstariji g. Mladen Vučemilo (70 godina), do izražaja je opet došla mladost iako se g. Vučemilo dobro držao.

Kod žena je također bilo napeto jer je Sara Rožić (52:16) iz  KPA Drava uspjela tek u završnom sprintu prestići Moniku Radaković iz TK 042 (52:40) , treća je u cilj ušla Petra Radaković iz KPA Drava koja je usprkos tehničkim problemima s biciklom uspjela uspješno završiti utrku i postići rezultat od 56:16. Valja ovdje spomenut i dvije dame – Lidiju Levačić i Smiljanu Janžek koje iz kola u kolo pokazuju da postaju prave triatlonke i da je triatlon sport kojim se mogu baviti svi koji pokažu i malo volje i upornosti.

Liga se bliži kraju, ostalo je još jedno jedino kolo, koje će biti i najzanimljivije što se tiče ukupnog plasmana. U sprintu u muškoj konkurenciji za sada vodi Adam Rožmarić, ali pojavi li se Matija Avirović u zadnjem kolu i osvoji jedno od pet prvih mjesta on će biti  i ukupni pobjednik lige, Adam bi u tom raspletu osvojio drugo mjesto, a već je prije Igor Goričanec iz TK Međimurje  zacementirao svoje treće mjesto.

Kod žena već je bilo sve jasno još prije dva kola, ukupna pobjednica je Karla Čović, a da potvrde svoje drugo i treće mjesto trebaju se samo pojaviti Iris Rožmarić i Jasmina Burek.

Supersprint: e tu će  u zadnjem kolu biti svega i svačega, za prvo mjesto konkuriraju čak četvorica juniora iz TK Međimurja, za sada je na prvom mjestu Mario Vlahinja s minimalnom prednošću ispred braće Seketin, drugog Karla i trećeg u ukupnom poretku Petra, ali oporavi li se Gregor Stadaas i uđe li zdrav u zadnje kolo mogao bi dodatno zakomplicirat situaciju i odnijeti ukupnu pobjedu. Ništa manje nije zanimljivije ni u ženskoj konkurenciji, naime pojave li se Sara Rožić i Monika Radaković u zadnjem kolu direktno će odlučivati o ukupnoj pobjednici, a mora se pojavit i Petra Radaković želi li osigurati ukupno treće mjesto.

  

 

Treba spomenuti još i završne obračune u starosnim kategorijama gdje se u nekim kategorijama također nije rasvjetlila situacija, pogotovo u sprintu i to u S-2 i V-2 kategoriji i naravno u supersprintu kod juniora i juniorki. U ostalim je kategorijama manje- više sve jasno.

Dakle uzbuđenja u zadnjem kolu neće nedostajati, vjerujem da će ovo biti i najzanimljivije kolo a nadam se i najbrojnije, zato pozivam sve koji se još žele priključiti, nije kasno, a ujedno pozivam i sve stare prekaljene triatlonce da dođu i pridonesu općem ugođaju. A organizator će se potruditi da i ovo zadnje kolo organizira na nivou  baš kao i cijelu ligu do sada.

 

Rezultati 7. kola

Ukupni poredak

Autor: Ladislav Gregorinčić

Nema postova za prikaz