RAB UVIJEK DOBAR DOMAĆIN

Rab u znaku sporta i zabave – ovog vikenda 6. Rapski triatlon

Ove subote, 7. lipnja 2014. u organizaciji Triatlon kluba Rab iz Raba i suorganizaciji Triatlon kluba Rival iz Rijeke održava se 6. Rapski triathlon.

Utrke počinju od 14:00 sati, a ove godine očekuje nas pet utrka; aquatlon za djecu, triatlon za djecu, supersprint triatlon, glavna utrka u sprint triatlonu i utrka štafeta u sprint triatlonu.

Start i cilj svih utrka je na obali ispred Hotela Padova. Pliva se u akvatoriju uvale “Padova 1”, bicikla se vozi iz uvale “Padova 1” do trajektne luke Mišnjak, a trči se iz uvale “Padova 1”, šetalištem oko gradske luke, po rivi.

Prema dosad pristiglim prijavama očekuje nas jedna vrlo uzbudljiva sportska subota u Rabu. U utrci aquatlona djeca će 50 m plivati i 500 m trčati, u utrci triatlona za djecu 50 m plivati, 2000 m voziti bicikl, 500 m trčati, u utrci supersprinta za mlađe kadete-kinje i kadete-kinje 375 m plivati, 10 000 m voziti bicikl, 2500 trčati i u glavnoj utrci sprint triatlona plivati 750 m, voziti bicikl 20 000 m i trčati 5000 m.

Organizator se potrudio pripremit bogat sportski i zabavni program. Tako, građani i rekreativci moć će se utrkivat u utrci štafeta u sprint triatlonu, a na rivi ispred Hotela Padova organizirano je natjecanje u pripremi kotlića.

Raspis utrke sa propozicijama i nagradama mogu se preuzet na službenim stranicama Hrvatskog triatlon saveza.

Utrka se održava pod pokroviteljstvom Grada Raba, TZ Grada Raba TZ Lopara i Zajednice športova PGŽ, a osim natjecatelja iz Hrvatske očekuju se natjecatelji iz Slovenije i Njemačke.

Za sve koji planiraju vikend provest na uzbudljiv način sa puno sporta i zabave pozivamo da se upute prema Rabu. Oni koji se nisu još okušali u triatlonu preporučamo da naprave sprint štafetu od tri člana od kojih će jedan plivati, drugi voziti bicikl a treći trčati. Prihvati izazov! Vidimo se na Rabu!

Utrke startaju prema sljedećem rasporedu:

 

Start utrka i proglašenje pobjednika je prema slijedećem rasporedu:

 

13.50 Svečano otvaranje 6. Rapskog triatlona; pozdravni govor Gradonačelnice Grada Raba, Direktora TZ Grada Raba i Direktora Utrke

14.00 Start utrke – aquatlon za djecu

15.00 Start utrke – triatlon za djecu

15.30 Start utrke – supersprint triatlon

15.40 Proglašenje pobjednika – aquatlon i triatlon za djecu

16.30 Start utrke – sprint triatlon

16.50 Proglašenje pobjednika – supersprint triatlon

18.20 Završetak utrke sprint triatlona

8.15 Otvaranje zone izmjene i večera

19.00 Proglašenje pobjednika po kategorijama, štafeta i pobjednika sprint triatlona                                                                      

20.00 Završetak programa utrka

 

Više informacija na službenom webu TK Rival

Autor: Mirna Međimorec

Nema postova za prikaz