HARD, HARD RACE

Sutra počinje najteža utrka u Hrvatskoj – HARD CRO Ultra Race

Ako bismo htjeli iskoristiti nekoć popularnu pjesmu Letećeg odreda, mogli bi reći za ovu ekipu – “Od Prevlake do Dunava, s bicikla se nije skidala”. Upravo tura od Prevlake do Dunava čeka 45 natjecatelja koji će sutra započeti svoj put. Trasa ih vodi do graničnih točaka Hrvatske – Prevlake, Savudrije Svetog Martina na Muri i Iloka.

Utrku organizira mala ekipa ultrabiciklističkih entuzijasta, predvođena Ivanom Rogićem, koji će i sam nastupiti kao natjecatelj te Kornelom Borosem, direktorom utrke. Biciklisti kreću s Prevlake sutra, a jedna od najvažnijih karakteristika utrke je da svi moraju u potpunosti biti samodostatni. Ovo znači da nema vožnje u zavjetrini, nema vožnje niti zajedno s nekim drugim biciklistom, ne smije se koristiti nikakva vanjska pomoć koja nije dostupna svima, a sve će pratiti suci preko sustava GPS tracking.

Na startu utrke naći će se mnoga poznata imena, između ostalih Ares Buršić, koji je prije dvije godine u ovo vrijeme postao prvi Hrvat koji je završio najprestižniju Race Across America, zatim Nenad Šimunko, osoba s dijabetesom tipa 1, završio trostruki Ironman u Lensahnu i Roberto Setnik, jedini Hrvat koji je završio desetorostruki Ironman, a nastupit će i jedna žena – Heike Priess, koja će prva startati točno u 9 sati.

STARTNA LISTA

HARD3

Voziti 1.400 kilometara s više od 16.000 metara penjanja ultimativni je izazov za sve koji će se oprobati na ovoj utrci i pokušati je završiti za manje do 110, odnosno 120 sati, ovisno o kategoriji.

Svi će biciklisti na svojim biciklima nositi GPS transponder pa će svima biti moguće pratiti ih u realnom vremenu preko ove stranice. Ako stranica traži login, ovo su podaci: user: hct
passwod: hct2016

Svima želimo što manje vjetra u prsa, što više mentalne stabilnosti i nula kvarova na cesti te da svi uspješno završe prvu HARD CRO Ultra Race.

Službena stranica HARD CRO Ultra Race

ultra2
Službena medalja za sve finišere utrke

Nema postova za prikaz