HARD, HARD RACE

Sutra počinje najteža utrka u Hrvatskoj – HARD CRO Ultra Race

Ako bismo htjeli iskoristiti nekoć popularnu pjesmu Letećeg odreda, mogli bi reći za ovu ekipu – “Od Prevlake do Dunava, s bicikla se nije skidala”. Upravo tura od Prevlake do Dunava čeka 45 natjecatelja koji će sutra započeti svoj put. Trasa ih vodi do graničnih točaka Hrvatske – Prevlake, Savudrije Svetog Martina na Muri i Iloka.

Utrku organizira mala ekipa ultrabiciklističkih entuzijasta, predvođena Ivanom Rogićem, koji će i sam nastupiti kao natjecatelj te Kornelom Borosem, direktorom utrke. Biciklisti kreću s Prevlake sutra, a jedna od najvažnijih karakteristika utrke je da svi moraju u potpunosti biti samodostatni. Ovo znači da nema vožnje u zavjetrini, nema vožnje niti zajedno s nekim drugim biciklistom, ne smije se koristiti nikakva vanjska pomoć koja nije dostupna svima, a sve će pratiti suci preko sustava GPS tracking.

Na startu utrke naći će se mnoga poznata imena, između ostalih Ares Buršić, koji je prije dvije godine u ovo vrijeme postao prvi Hrvat koji je završio najprestižniju Race Across America, zatim Nenad Šimunko, osoba s dijabetesom tipa 1, završio trostruki Ironman u Lensahnu i Roberto Setnik, jedini Hrvat koji je završio desetorostruki Ironman, a nastupit će i jedna žena – Heike Priess, koja će prva startati točno u 9 sati.

STARTNA LISTA

HARD3

Voziti 1.400 kilometara s više od 16.000 metara penjanja ultimativni je izazov za sve koji će se oprobati na ovoj utrci i pokušati je završiti za manje do 110, odnosno 120 sati, ovisno o kategoriji.

Svi će biciklisti na svojim biciklima nositi GPS transponder pa će svima biti moguće pratiti ih u realnom vremenu preko ove stranice. Ako stranica traži login, ovo su podaci: user: hct
passwod: hct2016

Svima želimo što manje vjetra u prsa, što više mentalne stabilnosti i nula kvarova na cesti te da svi uspješno završe prvu HARD CRO Ultra Race.

Službena stranica HARD CRO Ultra Race

ultra2
Službena medalja za sve finišere utrke

Što misliš o temi?

1 KOMENTAR

  1. Ovo je odlično. Satelitsko praćenje vozaća. A što se tiče samih vozača, moje strahopoštovanje i duboki naklon, svim vozačima. Posebno vodečim, jer i sam sam biciklist i redovito treniram ali za ovako nešto moraš biti u strašnoj kondiciji i izdržljivosti. Zato sve pohvale i divljenje.

Comments are closed.