OKUPIRAJMO PARK!

Sutra Proljetni kros u Čakovcu

Osim Kros lige Globetka koja starta prvim kolom u utorak 20. ožujka, u ovom tjednu AK Međimurje organizira i tradicionalan Proljetni kros.

Natjecanje će se održati u subotu 24. ožujka s početkom u 11 sati, a jedina razlika u odnosu na prijašnje godine je što će se u utrci građana na 3 km medalje dijeliti i u kategorijama seniorki i seniora, veteranki i veterana 40-49 godina, 50-59 godina, te starijima od 60 godina. Do sada su u ovoj utrci  imali samo jednu podjelu odličja za sve kategorije.

Petnaesti kros po redu kao i do sada održat će se u Čakovečkom parku, a start i cilj je na već poznatoj lokaciji u “Jezeru” pod zidinama Starog grada. Prošle godine na ovo sportsko natjecanje odazvalo se rekordnih 925 učenika iz svih međimurskih škola, pa se organizator nada dobrom odazivu i ove godine. 

Osnovne škole od 1. do 8. razreda, svaki razred trči zasebno, posebno u muškoj i posebno u ženskoj konkurenciji, a učenici srednje škole zajedno trče od 1. do 4. razreda. Utrka građana održat će se na 2000 m, posebno u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Prijavne listiće zainteresirani učenici mogu podići u svojim školama. Listiće treba popuniti čitko sa svim traženim podacima, donijeti ih na kros i predati na cilju po završetku utrke. Ukoliko netko ne dobije prijavni listić ranije moći će ga podići i popuniti prije samog početka krosa.

Građani koji će se htjeti prijaviti za utrku lisitiće moći podići neposredno prije samog starta. Troje prvoplasiranih bit će nagrađeni medaljama, a prvih šestero majicama glavnog sponzora krosa tvrtke MURASPID. Najbolja osnovna škola prema broju odličja osvojit će pokal.

Sve informacije možete dobiti na broj 098 9211479, a u slučaju lošeg vremena – kiše, kros će se odgoditi.

Autor: AK Međimurje

Nema postova za prikaz