PET TRČANJA I JEDAN TRIATLON

Sve lige sjeverozapadne Hrvatske

Sportskih događaja ovog tjedna u sjeverozapadnoj Hrvatskoj (sjeverno od Zagreb) ne manjka. Donosimo podsjetnik s nekoliko najava sportskih zbivanja za ovaj tjedan, od kojih je prvo – Cross liga Globetka – već danas! Najavljeno osvježenje stiglo je u noći s ponedjeljka na utorak, tako da vrućina ovaj put nije opravdanje. I dok južnjaci muku muče s turistima, sjevernjaci se izvlače na sport.

UTORAK: Kros liga Globetka

Jesenski dio Kros lige Globetka u organizaciji AK Međimurje počinje u utorak, 20.8.2013. u 19 sati. U proljetnom dijelu održano je 5 kola, a slijede 3 jesenska. Dužina trase je 7,8 kilometara, a novitet na jesenskom dijelu je i kraća trkačka dionica koja iznosi 3,6 kilometara. Kros liga je namijenjena natjecateljima i rekreativcima, a sve u svrhu uključivanja čim većeg broja ljudi u bavljenje sportom. Start i cilj je na pješačkoj stazi u ulici Globetka (preko puta stadiona SRC Mladost) u Čakovcu. Raspis poledajte klikom ovdje

 

SRIJEDA: FELT triatlon liga Varaždin

U srijedu, 21.8.2013. s početkom u 18 sati starta sedmo od ukupno osam kola 5. FELT triatlon lige Varaždin. Organizator je Triatlon klub 042 Varaždin koji je za natjecatelje priredio utrku sprinta i supersprinta, te aquatlon za najmlađe. Mjesto radnje je popularno varaždinsko sportsko okupljalište Aquacity, a liga svake srijede privlači triatlonce svih uzrasta i iz svih krajeva SZ Hrvatske, pa čak i susjedne Slovenije. Trenutni poredak i raspis potražite na stranici TK 042.

 

ČETVRTAK: Cross liga Drava

Nakon ljetne stanke, u četvrtak, 22.8.2013. u 18 sati starta jesenski dio Cross lige Drava. U proljetnom dijelu održano je 10 kola, a slijedi još 10 jesenskih (svaki četvrtak). Za one koji dolaze prvi puta, start i cilj su na mostu odvodnog kanala HE Varaždin (pored bazena). Djeca se natječu na stazama duljine 400 m ili 800 m, a odrasli biraju između trčanja na 2000 m ili 5600 m, te brzog hodanja na 2000 m. Organizator ove popularne lige je Trkački klub Marathon95, a detalje, trenutni poredak i fotografije s dosadašnjih liga možete potražiti na njihovoj stranici. Raspis je ovdje.

 

PETAK: Ljetna kros liga Prelog

U Prelogu traje Ljetna kros liga Prelog, te se u petak, 23.8.2013. održava njeno predzadnje ovogodišnje kolo (deveto od ukupno deset). Okupljanje i prijave su od 18:30 u Prelogu pored nautičke marine i vidikovca ”Labud”. Organizirane su dječje utrke u nekoliko kategorija (200 m, 400 m, 800 m, 1600 m), te utrke za građanke i građane na 3300 m ili 6300 m. Ligu organizira društvo ”Naša djeca” Prelog, uz pomoć Dječjeg gradskog vijeća Grada Preloga i suradnju Nautičkog kluba Prelog. Detaljnije o ligi potražite na ovoj stranici

 

SUBOTA: 8. Utrka grada Mursko Središće

U valu najava podsjećamo i na 8. Utrku grada Mursko Središće. Održava se u subotu, 24.8.2013. sa startom u 16:30 sati. Glavna utrka je dužine 10 kilometara, utrka građana 2,5 kilometra, a organizirane su i utrke za one najmlađe. Glavni organizator i pokrovitelj utrke je Grad Mursko Središće.  Na slijedećem linku možete potražiti detalje.

 

NEDJELJA: Cross liga Čevo

Nešto novija, ali zato ne manje zanimljiva trkačka liga je i Cross liga Čevo. Održava se od ove godine, a u nedjelju, 25.8.2013. u 9 sati starta peto i posljednje ovogodišnje kolo. Mjesto okupljanja i start je u mjestu Završje Podbelsko (most na rijeci Bednji pod samim Čevom). Duljina staze iznosi 2013 metara, a visinska razlika koja se savlada je oko 330 metara. Startnine nema, nastupaju sve generacije (od 1 do 91), a priča se da organizator daje sve od sebe da nitko s mjesta događaja ne ode žedan, gladan ili nezadovoljan. Više pročitajte na stranici Cross lige Čevo. 

Autor: 3 sporta (mh)

Nema postova za prikaz