VAN IZ GRADA

Svi na 5. FELT triatlon ligu Varaždin!

Neki se brandovi izgrađuju godinama, a nekima je potrebno malo manje – upravo takva je triatlon liga u Varaždinu koju i ove godine sponzorski podržava FELT. Brand izgrađen na ozbiljnom pristupu svakom kolu, ali i na dostupnosti natjecanja svima – i onima najlošije opremljenima, ali željnim ljetnih triatlonskih uzbuđenja.

U srijedu 10. srpnja u 18:15 sati počinje ovogodišnje izdanje triatlon lige koje će se održati u osam kola, točnije svake srijede kroz sedmi i osmi mjesec. Mjesto radnje je već poznato triatlonsko odredište: varaždinski Aquacity, na kojem je nedavno održano i prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu.

Natjecati se mogu svi: licencirani i nelicencirani triatlonci, rekreativci, strani državljani; bez obzira na dob.

Zato napunite auto svima željnima kretanja, zabave i natjecanja, bicikle (nije važno kakve, bitno da se kotači okreću) na krov i pravac Aquacity! Ove su godine u sklopu lige organizirane dvije discipline.

Supersprint triatlon utrka je namijenjena mlađim kategorijama i rekreativcima, triatlonskim početnicima.  Savršena je ovo prilika za prvi susret s triatlonom – opušteno i bez pritiska otplivati 375 m, sjesti na bicikl i odvrtiti 14 km bicikla, pa još lagano rastrčavanje na 2,5 km.

Sprint triatlon uključuje 750 m plivanja, 20 km bicikla i 5 km trčanja. Priča se tu o nekoj “eliti”, no bez zastrašivanja epitetima: neka nastupe svi koji se osjećaju spremni (ima vas više nego što mislite)!

Organizaciju i ove godine potpisuje varaždinski Triatlon klub 042, veliku podršku u organizaciji dao je i Grad Varaždin, uvrštenjem ove lige u u program velikih međunarodnih sportskih priredbi pod pokroviteljstvom Grada, a liga i ove godine nosi naziv “FELT” jer je podržava tvrtka Matis Adria, zastupnik za FELT bicikle u Hrvatskoj.

Poziv je više nego jasan: vremena za trening je bilo dovoljno, sunca ne fali, voda skoro pa je pretopla, a po običaju će se zalomiti i koja dobra fotka. Vidimo se!

RASPIS UTRKE – PRAVILA

Kako nastupiti na prvom triatlonu?

Ovako izgleda triatlon utrka na Aquacityu:

Autor: 3 sporta (mh)

Nema postova za prikaz