BRAVO!

Tea Miloš srebrna u Kupiskisu (Litva)

U subotu, 30. lipnja 2012., u Kupiskisu (Litva) održana je utrka Europskog juniorskog kupa na kojoj je u sastavu Hrvatske juniorske reprezentacije nastupila i članica TK Pule Tea Miloš.

Taktika pred utrku bila je isplivati prva i napraviti bijeg na biciklu kako bi se pokušala riješiti glavne konkurentice Estonke Kaidi Kivioje. Tea je nakon 750 m plivanja  prva izašla iz vode. Imala je sitnih problema s orijentacijom u vodi i skidanjem neoprenskog odijela te je na biciklističkoj trasi krenula s dvije Ruskinje i jednom Ukrajinkom. Kako ostale cure nisu bile zainteresirane za rad u biciklističkoj grupi, Estonka ih je ubrzo stigla, te skupa s Teom odradila najveći posao na biciklističkoj trasi.

Na trčanje je Tea krenula kao treća, iza Kivioje i Lokhmanove. Prvo je stigla Ruskinju, a zatim je trčala s Estonkom sve do kraja prvog od dva kruga. Na uzbrdici ipak više nije mogla držati tempo. Tei je ovo druga medalja na Europskim kupovima, prvu je osvojila 2011. na Bledu (Slovenija).

Drugim mjestom u Kupiskisu Tea se popela na 6.mj. Europske rang liste.

http://www.triathlon.org/files/events/rankings/rankings-ETU-ranking-junior-women.pdf

U 2011. godini završila je kao 15. te time osigurala B program potpore mladih sportaša HOO-a. Početkom ove sezone cilj je bio završiti godinu kao 10., pa s tim rezultatima osigurati A program. S do sada postignutim rezultatima Tea je pokazala da bi mogla i puno više od toga.

Sljedeća utrka Europskog kupa bit će u Tiszaujvarosu (Mađarska) 14. srpnja 2012., a prije toga Tea i članovi TK Pule nastupiti će na Prvenstvu Hrvatske u aquatlonu koje će se održati 8. srpnja u Zadru.

 http://etu.triathlon.org/en/news/article/menshykov_ukr_and_kivioja_est_light_up_kupiskis_junior_cup/

 

Autor: Karmen Radetikio

Nema postova za prikaz