24 PUT ZAGREB TRČI

Trčite na Zagreb maratonu i djelujte humanitarno!

U nedjelju 11. listopada sa starta na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića krenut će tisuće trkačica i trkača na još jedan Zagreb maraton. Staze utrka ostaju nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu, a organizatori su se pobrinuli i za neka poboljšanja.

Tako su prije svega riješeni problemi s okrepom, koje je za vrućih dana ponekad falilo. Voda na okrepnim stanicama biti će u bočicama 80% i čašice 20% . Voda će biti Jana u bočicama 0,5 lit. i 0,33 lit. Polumaratonci će imati 6 okrepa a maratonci 12, plus završna okrepa u cilju na Trgu. Bit će tri velike stanice koje će biti dvosmjerne.

Raspored okrepa na stazi :
1. okrepa na 2,8 km
2. na 6,3 km
3. na 9 km
4. na 12,5 km
5. 16,1 km
6. na 19,8 km
* cilj 21,1 km završna okrepa —pivo
7. na 23,4 km
8. na 26,9 km
9. na 29,6 km
10. na 33,1 km
11. na 36,7 km
12. na 40,4 km

U startnom paketu trkače polumaratona i maratona očekuje kvalitetna sportska majica i platnena vrećica. Za oporavak mišića pobrinut će se PERNATON koji osigurava dvije točke regeneracije – na Trgu Francuske republike za vrijeme same utrke i na cilju pored Hervisovog šatora. Na oba ova mjesta možete se opustiti uz besplatnu masažu PERNATON proizvodima.

EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE

Ovogodišnji Zagreb maraton je ekipno Prvenstvo Hrvatske u maratonu pa se očekuju svi naši najbolji maratonci i maratonke koji će braniti boje svojih klubova. Osim toga, Zagreb maraton je i službeno priznat od IAAF-a kao utrka čiji se rezultati priznaju kao norma za Olimpijske igre 2016. u Riu.

DJEČJE UTRKE

Ove se godine održavaju i dječje utrke, dan prije glavnih, u subotu 10. 10. s početkom u 10 sati. Prijave djece za utrku primaju se taj dan od 8:30 do 9:45 na Trgu bana Jelačića, a startnine nema. No ima vrijednih nagrada za najbrže.

RUN FOR A CAUSE

U sklopu 24. Zagreb maratona organizirana je humanitarna akcija Run fora cause ciljem prikupljanja sredstava za opremanje Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb.

Organizatori akcije su zagrebački Rotaract klubovi u suradnji s organizatorima Zagrebačkog maratona, a sva sredstva prikupljena ovom akcijom donirati će se za opremanje odjela za nedonoščad. Akcija ima i podršku Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske.

Novac se prikuplja prodajom prodajom narukvica s natpisom #runforacause i donacijama pravnih i fizičkih osoba. Cijena jedne narukvice je simboličnih 10 kn. Prodavat će se na štandovima diljem Grada za vrijeme samog maratona, i za vrijeme akcije od članova Rotaract klubova.

Akcija je već počela a traje do 17.10.2015., s posebnim naglaskom na subotu i nedjelju 10. 10. i 11. 10, dan prije i na dan samoga maratona kada ćete svoju narukvicu moći kupiti na štandovima na Trgu bana Jelačića. Više detalja o ovoj akciji nađite na Facebook stranici: https://www.facebook.com/runforacauseZG.

 

FOTO/VIDEO

Već petu godinu zaredom portal 3sporta.com osigurat će tisuće fotografija i video prilog s utrke. Ovako je bilo prošle godine.

 

PRIJAVE

Prijave su još uvijek otvorene, sve dodatne informacije o utrci pronađite na službenoj stranici Zagreb maratona.

Autor: 3sporta

Nema postova za prikaz